GENÇ YETENEK GELECEK İÇİN UMUTLU

GENÇ YETENEK GELECEK İÇİN UMUTLU

Gençlerbirliği’nin 19 yaşındaki genç yeteneği İrfan Can Kahveci, “Çalışkan ve hırslı bir oyuncuyum. Hiçbir zaman ‘Yeteneğim var, çalışmasam da olur’ demedim. Bugün de çalışıyorum, 25 yaşına geldiğimde de yine aynı şekilde çalışmayı sürdüreceğim” dedi.
Gençlerbirliği’nin 19 yaşındaki geç yeteneği İrfan Can Kahveci, Tam Saha Dergisi’ne açıklamalarda bulundu. Genç futbolcu, küçüklüğünden beri sürekli top oynadığını, 7 yaşında Gençlerbirliği’nin futbol okuluna başladığını belirtti. Altyapıda çok kaliteli antrenörler olduğunu söyleyen genç yetenek, Gençlerbirliği tarafından özel bir oyuncu olarak görüldüğünü 17 yaşında A takım kadrosuna alındığında hissettiğini ifade etti. Başlangıçta futbolun kendisi için heves olduğunu ancak bu işten ekmek yiyeceğini geçtiğimiz sezon anladığını söyledi.
“MÜCADELE ETMEYİ BECERİYOR VE SEVİYORUM”
Hocaların teknik özelliklerini, kendisinin oyunu çözebilme becerisini beğendiklerini belirten Kahveci, “Ben bu özelliklere sahip pek çok oyuncunun aksine mücadele etmeyi de beceriyor ve seviyorum. Solak olmama rağmen iki ayağımı da kullanabiliyorum. Daha önce koşu mesafesi konusunda eksiğim vardı ama bunu düzelttim. 12 kilometre koştuğum maç var. Eskiden daha az koşuyordum. Bunun için ekstra çalışmalar yaparak eksiğimi tamamladım. Çabukluğum fena değil ama sürat konusunda eksiğim var. Dripling yaparken daha hızlı olmam gerekiyor” ifadelerini kullandı.
“BENİ SERGEN YALÇIN’A BENZETİYORLAR”
Fenerbahçeli eski futbolcu Alex de Souza’yı çok beğendiğini ifade eden genç yetenek, “Bu arada beni Sergen Yalçın’a da benzetiyorlar. Sadece futbolumu da değil, tipimi de benzetiyorlar; özellikle kulaklarımı. Bir de Ronaldinho var tabi. Futbolda izleyerek öğrenmenin çok önemli olduğuna inanıyorum ve bu oyuncuların eski maçlarını seyrederek neler yaptıklarına odaklanıyorum” şeklinde konuştu.
“HOCA ÖNÜMÜN AÇIK OLDUĞUNU SÖYLÜYOR”
İrfan Buz’un oyuncularıyla birebir konuşmayı seven bir antrenör olduğunu belirten Kahveci, “Bana da ‘Çok yeteneklisin, sana güveniyorum. Her geçen gün üzerine biraz daha koyarak çok daha iyi yerlere gelebilirsin. Bir yandan da ayaklarının yere basması ve şımarmaman gerekir’ diyor. Bursaspor’da Ozan Tufan’ın çıkışına büyük katkısı olan bir teknik adam olarak beni de Ozan Tufan’a benzetiyor ve önümün açık olduğunu söylüyor. Oyunu çözmemi bekliyor. Zaten benim de oyun karakterim buna müsait. Bir yandan da top ayağına gelince oynayan değil, mücadele eden bir oyuncu olmamı istiyor. Dediğim gibi ben de forvet arkasında oynayan oyuncuların sadece teknikleriyle değil, mücadeleye de katılarak oynadıkları takdirde fark oluşturacağına inanıyorum ve böyle bir oyuncu olmaya çalışıyorum. Bir de bazı pozisyonlarda topu ayağımdan daha çabuk çıkarmamı istiyor. Ligde attığım üç golü de şutlarla kaydettiğim için şut yeteneğime de güveniyor ve beni bu konuda cesaretlendiriyor” diye konuştu.
“HİÇBİR ZAMAN ‘YETENEĞİM VAR ÇALIŞMASAM DA OLUR’ DEMEDİM”
Kendi pozisyonundaki oyuncuların fazla çalışmadığını belirten Kahveci, “Ben idman öncesinde fitness yapan, antrenmandan sonra sahada kalıp özel olarak çalışan bir oyuncuyum. Kısacası çalışkan ve hırslı bir oyuncuyum. Hiçbir zaman ‘Yeteneğim var, çalışmasam da olur’ demedim. Bugün de çalışıyorum, 25 yaşına geldiğimde de yine aynı şekilde çalışmayı sürdüreceğim” dedi.
“A MİLLİ TAKIM İÇİN ALTERNATİF OLABİLECEĞİME İNANIYORUM”
A Milli takımda oynamak istediğini ifade eden yetenekli oyuncu, “Elbette her oyuncu gibi ben de A Milli Takımımızın formasını giymek istiyorum. İlk yarıdaki performansımı sürdürürsem A Milli Takım için bir alternatif olabileceğime de inanıyorum. Takip edildiğimi hissediyorum ve takım arkadaşlarım da beni bu yönde motive ediyor” şeklinde konuştu.
“BEŞİKTAŞ İYİ FUTBOL OYNUYOR”
Lige şampiyonluk için üç takımın başa baş gittiğini vurgulayan Kahveci, “Beşiktaş daha iyi futbol oynuyor ama diğerleri de puan kazanıyor. Dolayısıyla her an her şeyin olabileceği bir ligi yaşıyoruz. Ama ben Beşiktaş’ın takım oyununu daha başarılı bir biçimde sahaya yansıttığını, daha çabuk oynadığını, kanatları çok etkili kullandığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Kahveci, “Biz haddimizi bilen bir takımız” diyerek en azından şu anda bulundukları yeri korumak, yukarıdaki gruba yaklaşmak istediklerini belirtti.