Gençler iş dünyasıyla buluştu!

Gençler iş dünyasıyla buluştu!

Uludağ Üniversitesi (U.Ü) Genç Girişimciler Topluluğu ile ortaklaşa Holiday Inn Otel’de yapılan etkinliğe U.Ü’nün çeşitli fakültelerinde öğrenim gören öğrenciler büyük ilgi gösterdi. TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği Başkanı İsmail Hakkı Kavurmacı, gençleri iş hayatına hazırlamak ve ülkeye yeni girişimciler kazandırmak amacıyla ilkini geçen yıl yaptıkları etkinliğin bu yıl daha geniş katılımla gerçekleştirildiğini söyledi. Programa U.Ü Genç Girişimciler Topluluğu’nun da önemli destek verdiğini belirten Kavurmacı, tüm gün süren etkinlikte genç girişimciler için “iş hayatı” konulu bir panel düzenlediklerini, öğleden sonra da Bursa’daki çeşitli firmaların yöneticileriyle öğrencileri aynı masada buluşturduklarını söyledi.

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞ BİRLİĞİ
Öğrencilerin Bursa iş dünyasının seçkin isimleriyle aynı masada 20’şer dakika oturarak iş hayatı hakkında bilgiler aldıklarını vurgulayan İsmail Hakkı Kavurmacı, “Gençlerimiz Bursa’da faaliyet gösteren 35 işadamı ve yönetici ile 20 dakika süreyle bir araya geldiler. 200 gencimiz dönüşümlü olarak etkinliğimize katılan işadamlarımızla sohbet etme ve iş yaşamı hakkında doğrudan bilgi alma fırsatı buldular” dedi.
Magic Digital/Köseleciler Firmasının Genel Müdürü Can Köseleci, masasında sohbet ettiği gençlere girişimciliğin altın kuralının cesaret ve bilgi olduğunu söyledi. İş hayatında fırsatlar karşısında hazırlıklı olmak gerektiğini dile getiren Köseleci, “Bilgiyi eğitim hayatınız sırasında öğrendiniz. Yakında mezun olup iş hayatına atılacaksınız. Benim size en önemli tavsiyem bilginizi sürekli arttırmanız ve cesur olmanızdır. Her birinizin önüne çok güzel fırsatlar çıkacak. Cesaretinizle zorlukları aşacak, bilginiz sayesinde kolayca üstesinden geleceksiniz” dedi.
Türkiye’de cesur girişimcilere ihtiyaç olduğunu da vurgulayan Köseleci, “İyi bir gözlemci olmayı ve sürekli yeni insanlarla tanışmayı ihmal etmeyin. Tanıştığımız insanlarla günün birinde yolunuz mutlaka kesişecektir” şeklinde konuştu.