Gençlik Merkezi Gençlerin Uğrak Yeri

Gençlik Merkezi Gençlerin Uğrak Yeri

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi her yıl binlerce gence hizmet veriyor.
2013-2014 eğitim ve öğretim yılında yaklaşık 30 kursta 700 kişiye kurs verdi. Gençlik Merkezi kursların yanında çeşitli projeler kapsamında gençleri Türkiye’yi gezdiriyor.
Adıyaman Gençlik Merkezi’nde 2014-2015 eğitim öğretim sezonunda da kış dönemine ait gitar, bağlama, hat ve tezhip, tiyatro, halkoyunları, masa tenisi, voleybol, yağlı boya döküm heykelciliği, bilgisayar, diksiyon, model uçak tasarlama ve satranç gibi kurslarında içinde bulunduğu 27 kurs açılacak.
Adıyaman Gençlik Merkezi Müdürü Fikret Keleş, eğitim, kültür, sosyal ve sportif yönde kurslar açılacağını kaydederek, kurslara başvurunun ücretsiz olduğunu söyledi.
Fikret Keleş, “Öğrencilerimiz gençlerimiz ücretsiz başvurabiliyor. 8-29 yaş arasında gençlerimiz başvurabilmekte ama biz 7’den 70’e herkesi davet ediyoruz. Bunun yanı sıra kurumumuzu akşam saatlerinde etkinliklere açıyoruz. Kış dönemindeki kursların haricinde sömestri tatilinde ayrı özel 15 günlük eğitim, sportif, sosyal kurslarımız var.
Nisan ayından itibaren ‘Seyyah Bizim İller Projesi’yle Adıyaman’daki 11 bin genci çevre illere günü birlik gezilere götürdük. Yıl boyunca kurslarımız devam ediyor. Okulların tatiliyle birlikte Şehirler ve Kültürler Projesi’yle 10 ayrı ili gezme fırsatı buluyorlar. Yıl boyu faaliyet ve etkinliklerden faydalanabiliyorlar. Kurumumuzda oluşturduğumuz kütüphanemiz var. Öğrencilerimiz boş zamanlarında kitap okuyup ders çalışabiliyorlar” dedi.