Gençlik Spor’dan Malatya Çikarmasi

Gençlik Spor’dan Malatya Çikarmasi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünce her yıl organize edilen ve bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları 27 Ağustos 02 Eylül 2014 tarihleri arasında Malatya’da yapılacak.
Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının da 12 branşta katılacağı ve 23 İlden yaklaşık 3 bin 500 sporcunun katılacağı bu büyük organizasyon dâhilinde sporcular illerini temsil edecekler. Karnaval havasında geçecek bu spor organizasyonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplamda 137 kişilik kafileyle katılım sağlayacağı oyunlara; atletizm, atıcılık, badminton, masa tenisi, basketbol, judo, güreş, taekwondo, hentbol, voleybol, işitme engelliler (futbol) ve yüzme branşlarda katılım sağlayacak. Ardahan, Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van gibi şehirlerden katılım olacak.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, konu ile ilgili bir açıklamasında şunları söyledi:
“Bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilecek olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları Gaziantep olarak yaklaşık 137 kişilik kafileyle katılacağız. İnşallah sporcularımız Malatya’dan iyi dereceler alarak dönecektir. Fakat sonuç ne olursa olsun tüm takımlarımızın centilmenlik içerisinde müsabakalarını tamamlayıp kazasız belasız memleketlerine dönmelerini yürekten dilemekteyim.”