Genel Başkan Yardımcısı partisinden ihraç edildi

Genel Başkan Yardımcısı partisinden ihraç edildi

BBP Merkez Disiplin Kurulu'nun aldığı ihraç kararında, Gündoğdu'nun parti organlarının cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, adaylardan M. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararını tanımayarak, verdiği beyanat ve kullandığı ifadelerle genel başkan ve genel merkez yöneticilerini töhmet altında bıraktığı, pazarlık yapan, siyasi ve maddi menfaat sağlayan kişiler algısı oluşturduğu kaydedildi.

Kararda, Gündoğdu'nun partinin ortak ve kahir ekseriyetle alınan kararı tanımayarak, part içi disipline uymadığı, birlik ve dirliği bozucu eylemleri defalarca tekrarladığı ileri sürülerek, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde parti karar ve politikaları aleyhine açıkça çalışmalar, açıklamalar yapması nedeniyle parti tüzüğünün disiplin suç ve cezaları başlıklı 49. maddesi gereğince parti üyeliğinden kesin olarak çıkarılmasına oy birliğiyle karar verildiği bildirildi.

Metin Gündoğdu, yaptığı açıklamada, partiden ihraç edilmesi kararıyla ilgili, "Bu BBP tarihi açısından utanç verici bir karardır" ifadesini kullandı.

Kararın gerekçesinde ileri sürülen düşüncelerin partinin, merhum Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun siyasi çizgisinden nasıl saptığını net bir şekilde ortaya koyduğunu ileri süren Gündoğdu, "İhraç kararı benim için bir şereftir. Kendi siyasi değerlerim açısından gurur vesikasıdır" dedi.

İhsanoğlu'nun siyasi bir proje olduğunu savunan Gündoğdu, "Hiçbir şekilde bizim adayımız olamazdı. Ben de gönül rahatlığıyla ona değil Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a destek oldum. Çok şükür milletimizin ekseriyeti de bu kararı verdi ve küresel güçlerin değil, milletin adayı Çankaya Köşkü'ne çıktı" değerlendirmesinde bulundu.

Gündoğdu, "BBP'nin siyasi olarak ne yaptığını bilemez lümpen bir anlayışta" olduğunu savunarak, "Ne yazık ki BBP, bugünkü yönetim anlayışıyla nereye hizmet ettiği belli olmayan bir cemaatin kuyruğuna yapışmış, bu bağlantı marifetiyle siyasi ikbal arayan kifayetsiz muhterislerin elinde bir sıçrama tahtası halinde kullanılmaktadır" görüşünü dile getirdi.