Genelkurmay Başkanı sıfır noktasındaki askerlerle bayramlaştı

Genelkurmay Başkanı sıfır noktasındaki askerlerle bayramlaştı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bayram sabahı Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki Köprübaşı Hudut Karakolunu ziyaret etti. Akar'la birlikte ziyarette Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve kuvvet komutanları da vardı.

Bayram namazının ardından halka pilav dağıtan Orgeneral Hulusi Akar ve yanındakiler, daha sonra Köprübaşı Hudut Karakolu'na geçti. Karakolda kendisini karşılayan askerleri selamlayan Orgeneral Akar, tekmil veren bir askere, "Buralar size emanet, bayramınız mübarek olsun, Allah'a emanet olun" dedi. Bunun üzerine asker, "Emanetiniz namusumuzdur" diye karşılık verdi.

Bir süre Suriye sınırını izleyen Orgeneral Akar ve Başbakan Yardımcısı Kaynak, askerlerle bayramlaştı.

Ziyaretin ardından gazetecilerin Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin sorusu üzerine Orgeneral Akar, şunları söyledi:

"Bütün teröristler bitinceye kadar, tek bir terörist kalmayıncaya kadar, hudutlarımız güven altında oluncaya kadar, halkımızın mutlu ve müreffeh yaşaması için herhangi bir tehdit ve riske maruz kalmayıncaya kadar güvenlik güçleri olarak, askerimiz, polisimiz, jandarmamız, korucumuz omuz omuza bu mücadeleyi verdi, vermeye devam edecekler.

Ülkemizin, milletimizin birliği ve bütünlüğü için elimizden gelen bütün gayreti gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. Hepsi burada, ortada görülüyor, elimizden geldiğince büyük bir azim ve kararlılıkla arkadaşlarımız büyük bir fedakarlık ve kahramanlıkla kendilerine verilen görevleri en iyi şekilde yaptılar. Bundan sonra da yapacaklarına bütün kalbimizle inanıyoruz.

Yaptığınız mücadele son derece haklı bir mücadele. Burada yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin de bir an önce kendi ülkelerine dönüp, huzur içinde yaşamaları için elimizden gelen desteği kendilerine gösteriyoruz. Burada meşru müdafaa hakkımızı kullanıyoruz. Bunu tüm dünya alem biliyor. Bazıları görmezlikten, bilmezlikten geliyor. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Burada yaptığımız her adımın, her sayfasını, her cümlesini izah edebiliriz.

İnsanlığa uygun, adalete uygun, hukuka uygun, tarihimize ve kültürümüze uygun alnımız ak, yüzümüz açık. Sizler de gerçekten bu konuda büyük fedakarlık gösteriyorsunuz. Bundan dolayı hepinizi en içten duygularımla, en samimi duygularımla kutluyorum. Hepinize kazasız, belasız hayırlı görevler diliyorum. İnşallah bunu da en kısa sürede başaracaksınız. Dolayısıyla burada hem Türkiye tarafında hem Suriye tarafında yaşayan masum insanlarımız rahata, huzura ve güvenli bir ortamda hak ettikleri yaşantıya sahip olacaklar, kavuşacaklar. Bayramınız mübarek olsun."