Genelkurmay'dan Lice açıklaması

Genelkurmay'dan Lice açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Lice'de yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, "Jandarma komando timlerine ateş açıldı. Bir Jandarma astsubayı hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı. TSK unsurları tarafından saldırıya karşılık verilirken, mevzilere sızma girişimi esnasında bir terörist yaralandı. Yaralı personel ve terörist, hastaneye sevk edilirken, yaralı terörist hastanede vefat etti." ifadelerini kullandı.

"40 KİŞİ SALDIRDI"

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan önemli yurt içi olaylarına ilişkin açıklamaya göre, yaklaşık 40 kadar bölücü terör örgütü mensubu tarafından; Bingöl / Kiğı İlçesi, Topraklık Köyü mülki sınırları içerisindeki Kiğı Hes Barajına malzeme taşıyan bir firmaya ait kaya ocağında bulunan dokuz araç yakıldı. Kiğı Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilirken adli tahkikat başlatıldı.


İşte Genelkurmay'ın dakika dakika açıkladığı Lice olayları:

"BİR ASTSUBAY YARALANDI"

"Dün bölücü terör örgütüne müzahir bir grup tarafından; Diyarbakır-Bingöl Karayolunun emniyetinin sağlanması maksadıyla, Diyarbakır / Lice İlçesi Çalıbükü Mahallesi mülki sınırları içerisinde bulunan Kevribel Tepe'de konuşlu jandarma komando timlerine, ses bombası, molotof kokteyli, el yapımı patlayıcı (EYP) ve havai fişek ile saldırıldı, eşzamanlı olarak grup içerisindeki bölücü terör örgütü mensubu üç şahıs tarafından TSK unsurlarına ateş açıldı.

Saldırı sırasında saat 18.15 sularında atılan parça tesirli EYP'nin patlaması sonucu, bir Jandarma astsubayı hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı.


"MEVZİLERE SIZMAYA ÇALIŞTI"

Yapılan saldırıya TSK unsurları tarafından karşılık verilirken, açılan karşı ateş sırasında, bölücü terör örgütünün şehir yapılanmasında faaliyet gösteren bir terörist mevzilere sızma girişimi esnasında yaralandı.

"PERSONELİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR"

Yaralı personel ve terörist, saat 19.00'da helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine sevk edilirken, yaralı terörist hastanede vefat etti. Personelin tedavisine ise Diyarbakır Asker Hastanesinde devam ediliyor.

"SIRT ÇANTASI BULUNDU"

Bölücü terör örgütü mensupları tarafından; Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla olay bölgesine sevk edilen "Olay Yeri İnceleme Timine" saat 19.10 sularında, uzun namlulu silahlarla ateş edildi. Olay yerinde yapılan inceleme neticesinde; içerisinde EYP, molotof kokteyli ve boş Biksi kovanı bulunan ve saldırıda yaralanarak vefat eden şahsa ait bir adet sırt çantası bulundu.

"HAYATİ TEHLİKESİ VAR"

Olayların aralıklı olarak devam ettiği esnada, saat 19.30 sularında, bir şahıs, ateşli silah yaralanması nedeniyle, Kevribel Tepe bölgesinden 112 Acil Servisle, Lice Devlet Hastanesine sevk edildiği öğrenildi.

Söz konusu yaralı şahıs, helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine sevk edilirken, hayati tehlikesi bulunuyor.

"OLAYLARDA VURULDUĞU İDDİA EDİLEN ŞAHIS HASTANEYE GETİRİLDİ"

Bir grup vatandaş tarafından, 08 Haziran 2014 tarihinde saat 00:20 sularında, anılan bölgede yaşanan olaylarda vurulduğu iddiasıyla bir erkek cesedi Lice Devlet Hastanesine getirildi.

Lice Cumhuriyet Savcısının talimatıyla, anılan şahsın, otopsi işlemleri, 08 Haziran 2014 sabahı, Malatya Adli Tıp Kurumundan, Lice İlçesine gelen uzman personel tarafından yapıldı." (Ailesi tarafından, şahsın Malatya Adli Tıp Kurumuna götürülmesi engellendi.)

"TUNCELİ'DE KARAKOLA SALDIRDILAR"

Bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından; Tunceli / Ovacık İlçesi Kuşluca Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan Büyükterazin Tepe'de, yapımı devam eden, yeni hizmet binasının doğu kısmında inşa halindeki nöbet kulesine, inşaat alanının yaklaşık bir kilometre batısındaki Zendelbaba Tepe istikametinden taciz ateşi açılırken, açılan ateşe anında karşılık verildi. Ovacık Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilerek, adli tahkikata başlandı."