Gerçek altın gösterip, sahte altın satmışlar

Gerçek altın gösterip, sahte altın satmışlar

Mersin polisi, internet üzerinden "Bizde Osmanlı dönemine ait altınlar var" diyerek sahte altın satan 5 kişiyi gözaltına aldı. Şahısların altın almaya gelen şahıslara numune olarak gerçek altın verdikleri, ancak satış sırasında bunu sahteleriyle değiştirdikleri ortaya çıktı.
  Edinilen bilgiye göre, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Yenişehir ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sahte altın dolandırıcılığıyla ilgili bir ihbarı değerlendirerek, bir adresi izlemeye aldı. Yapılan çalışma ve izleme sonucunda şahısların internet üzerinden "Bizde Osmanlı dönemine ait altınlar var" diyerek  alacak şahıslara önce gerçek altınları gösterip, ardından sahte altınları sattıkları tespit edildi. 
  Bunun üzerine İnönü Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan eve operasyon düzenleyen ekipler, Suriye uyruklu Y.M., M.E.U., U.E.H., A.H. ve S.A. isimli şahısları gözaltına aldı. Şahısların evinde yapılan aramada 308 sahte altın, 10 adet captagon uyuşturucu hap, 3 bin 801 dolar ve bin mil Bolivares parası ele geçirildi. Şahısların her bir altını 150 dolara sattıkları, alacak kişilere önce numune olarak gerçek altını verdikleri ancak satış sırasında bunu sahteleriyle değiştirdikleri ortaya çıktı.
  Olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.