Geri dönüş sinyali verdi

Geri dönüş sinyali verdi

Eski AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, yeni dönemde eski vekillerden çok fazla ismin mecliste yer alacağını tahmin ettiğini söyledi.

7 Haziranda yapılacak genel seçimlerde yeniden milletvekili aday adayı olup olmayacağı şeklindeki soruyu cevaplayan Kızılcıklı, “Şu an için verilmiş bir kararım yok. 10-20 Şubat tarihleri arası adaylık başvurularının yapılacağı tarihler. Ondan sonra da 28 Şubat-1 Mart tarihlerinde ön seçim olacak. Fakat mevcut ve geçmiş dönem milletvekillerini ön seçime sokmama kararı alındı. Bu kararı genel merkez aldı. AK Parti olarak 22, 23 ve 24’üncü dönemde milletvekili seçiyoruz. Bu üç dönemde milletvekili olanlar temayül yoklamasına girmeyecek. Eğer başvuru yaparlarsa, bunu genel merkez değerlendirecek. Genel merkez, ‘Ben bunları tanıyorum, ben değerlendiririm. Tanımadığım kişileri teşkilata soracağım’ diyor. Bana göre bunun avantajları da var, dezavantajları da var. Mevcut ve eski dönem milletvekillerini tartışmaya açmamak bir avantajdır. Temayülde düşük çıkan milletvekili teşkilata kırılıyor. Bunun önüne geçilmiş olur. Bizim aday olmamız halinde genel merkezin aldığı karar doğrultusunda temayüle girmemize lüzum görülmüyor” dedi.

“Bu dönem eski vekillerden daha fazla ismin mecliste yer alacağını düşünüyorum” diyen Kızılcıklı, “Çünkü o arkadaşlarımızın birçoğunu genel merkez belediye başkan adayı yaptı. Bunların içerisinden en azından seçilemeyenler ve genel merkezde görevlerine devam eden birçok arkadaşımız var. Bu dönem parlamentoya girme şanslarını yüksek buluyorum. Bir de bu dönem başka bir şey daha var, genel merkez riske girmemeyi düşünebilir. Yani ben tanıdığım, bildiğim, havuzdan daha fazla isim alayım diyebilir. Tabii ki yeni isimlere de açık olur. Bunu da anket yapmak suretiyle gerçekleştirebilir” diye konuştu.

Kızılcıklı, “İnegöl’de aday adayları konusunda sürpriz bekliyor musunuz?” sorusunu, “Genel merkez kararını verdikten sonra öğrenebiliriz. Bunun öncesinde herkesin bir kulis yapma ve aday adayı olma hakkı var. İsteyen herkes bunu yapabilir. Dolayısıyla burada önce 20 Şubat’ı görmek lazım. Adaylar daha sonra Bursa ve genel merkez tarafından değerlendirilecek. 20 Şubat’tan Mart ayı sonuna kadar 40 günlük bir zaman var. Genel merkez bu sürede herkesi sorgulama imkanına sahip. Vatandaşlara, teşkilatlara, sivil toplum kuruluşlarına soracak. Ondan sonra da adaylar açıklanacak. Benim şu ana kadar verilmiş bir kanaatim yok. İnegöl’de, Bursa’da ve Ankara’da bazı görüşmeler yapmayı düşünüyorum. O görüşmeler neticesinde bir karar vermek aklımdan geçiyor. İnegöl’de gezdiğim yerlerde teveccüh görmek, yaptığımız hizmetlerden dolayı teşekkür almak beni mutlu ediyor. İnegöl Sedat Kızılcıklı’yı seviyor, İnegöl’ün kalbinde Kızılcıklı sevgisi var. Ben bundan daha büyük zenginlik ve mutluluk düşünmüyorum. Bu benim için milletvekilliği olup olmamamdan daha mühim" dedi.