Gezi Davası 21 Ekim'e ertelendi

Gezi Davası 21 Ekim'e ertelendi

Duruşmada savunmasını yapan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, “Bu davada yargılanmak bizi üzmüyor” dedi.
İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmesine başlanan ilk duruşmada 19 sanık savunmasını yaptı. Duruşmada savunmasını yapan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu da hakkındaki suçlamaları reddetti. “Gezi olayları sırasında demokrasi-özgürlük istemek suçmuş gibi ve bunları isteyenler de suçluymuş gibi gösterildi” diyen Çerkezoğlu, “Gezi davası şu anki sistemde mahkemelerde değil, meydanlarda görülecek bir davadır. Yaşananlar olmasaydı şu anda betonlaşmış bir parkın üzerinden geçip, meydandaki kafelerde oturuyor olurduk. Hayatları plazalarda, maden ocaklarında, kapalı kapılar ardında törpülenen insanların nefes alacağı kamusal alanlara ihtiyacı var. Parayla tüketim yapmak zorunda olduğumuz değil, çiçeğini okşayabileceğimiz, gölgesinde oturabileceğimiz yerlere ihtiyacımız var. Bu davada yargılanmak bizi hiç üzmüyor, bir anlamada kendimizi şanslı görüyoruz” dedi.

Duruşma verilen öğlen arasının ardından diğer sanıkların ifadelerinin alınması ile devam etti. Duruşmada savunmasını yapan diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddederek beraatlerini talep ettiler.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Barış Akar’ın savunmasının alınması amacıyla yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Mahkeme, eksik kalan ifadelerin alınması için duruşmayı 21 Ekim tarihine erteledi.