Gıda fuarına ziyaretçi akını!

Gıda fuarına ziyaretçi akını!

Kongre turizmi ve fuarcılık sektöründe Bursa’nın hak ettiği payı alabilmesi amacıyla Merinos AKKM ve Network Fuarcılık tarafından düzenlenen 2018’in üçüncü fuarı da başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Güney Marmara’nın gıda sektöründeki önemli firmalarının yer aldığı, söyleşi panel ve çalıştaylarla içeriği zenginleştirilen Gıda ve Sağlıklı Beslenme Fuarı’nı 4 gün boyunca 3 bin 500’ü sektör profesyoneli olmak üzere yaklaşık 11 bin kişi ziyaret etti.

“BURSA’NIN GASTRONOMİ KENTİ OLMASI İÇİN SOMUT ADIM ATTIK”

Merinos AKKM’de yılın üçüncü fuarını da başarıyla tamamlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker, “Gıda konusunda gerçekleştirdiğimiz ilk fuar olmasına rağmen geniş paydaş desteği, nitelikli ziyaretçi kitlesi ile hedefimizin üzerinde bir fuar oldu. Verdiğimiz sözlerin, planladığımız aktivitelerin hepsini gerçekleştirebildiğimiz için ayrıca gururluyuz. Fuarda ticari görüşmelerin yanı sıra üst düzey konuşmacıların olduğu toplantıları, sektör alıcıları ile satıcıların buluştuğu kahve sohbetleri gerçekleştirdik. Ayrıca sektörün 6 konusunu kapsayan çalıştay katılımı güzel oldu. Buradan çıkan sonuçları ilgililer ile paylaşacağız. Bursa yemekleri çalıştayımız da gerçekleşti. Bursa’nın gastronomi kenti olması adına somut bir adımda atmış olduk. Gerek Bursa ticaretine, gerekse Bursa turizmine yatırımlarımız ve desteğimiz artarak devam edecek. Buradan katkı koyan tüm kişi ve kuruluşlara gönülden teşekkür eder, gelecek fuarlarda tekrar birlikte olmayı dilerim” diye konuştu.

“KONGRE VE FUAR SEKTÖRÜNDE BURSA’NIN ÇITASI YÜKSELİYOR”

Merinos AKKM Genel Koordinatörü Hasan Çepni ise “2018’deki üçüncü fuarımızı da başarı ile gerçekleştirdik. 3 ay gibi kısa bir zamanda 3 güzel fuar Bursalılarla buluştu. Gıda ve Sağlıklı Beslenme Fuarı da Bursa’nın gıda endüstrisine ve ticaretine hitap eden ve daha çok sektör profesyonellerine yönelik hazırlanmış bir fuardı. Son gün halkın da ilgisi yoğun oldu. Gastronomi Turizminden, zeytinyağı tadım kurslarına, organik tarımdan, market ve perakende sektörüne kadar birçok konuda farklı paneller de düzenlendi. Fuarın amacına ulaştığını düşünüyoruz. Gıda sektörünün önde gelen 59 firma ve kuruluşu fuarda stand açtı. Merinos AKKM’de 2018 dolu dolu geçiyor. Daha nitelikli ve kaliteli etkinliklere ev sahipliği yaparak kongre ve fuar sektöründe Bursa’nın çıtasını yükseltiyoruz. Fuarımıza desteğini esirgemeyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a ve katkı koyan tüm kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.