Giresun'da askeri helikopter düştü

Giresun'da askeri helikopter düştü

Giresun'dan son dakika haberi... Giresun’da bayramlaşma ve bir şehit ailesini ziyarete giden komutanlar ve eşlerinin içinde bulunduğu iddia edilen S-70 Skorsky tipi askeri helikopter Alucra ilçesi Tohumluk yaylasına düştü. 'Giresun'da helikopter düştü' ihbarı üzerine bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Helikopterde Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru da vardı. Helikopterde 8 asker, 4 asker eşi ve 3 çocuğun bulunuyordu. TSK yaptığı açıklamada kazada 7 şehit, 8 yaralı olduğunu belirtti. Başbakan Binali Yıldırım ise yaptığı açıklamada, olayın hava şartlarından kaynaklı bir kaza kırım olduğunu söyledi. Ayrıntıları aktaracağız...
Son dakika haberi: Giresun'da bölgedeki karakollara bayramlaşmaya ve şehit ailesini ziyarete giden komutanların bulunduğu askeri helikopter dönüşte Alucra İlçesi Tohumluk Yaylası’nda düştü. S-70 tipi Skorsky helikoperde 15 kişi bulunuyordu. İşte helikopterde bulunanların isim listesi: Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, eşi Nuran Doğru ve küçük kızı Berrin Doğru; Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan, eşi Didem, oğlu Erdal ve kızı Işıl Bayhan; İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin; Ast Personel Üstçavuş Cemalettin Çoban, Uzman Çavuş Adem Kara ve eşi Semra Kara; Pilot yüzbaşı Hilmi Özer, Pilot üsteğmen Yüksel Kandemir ve Teknisyen Ast. Çavuş Muhammet Bedek."

TUĞGENERAL, ALBAY, BİNBAŞI...

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, yanında Giresun İl Jandarma Komutanlığı’ndan görevlilerin de bulunduğu heyetle Alucra’ya bayramlaşmaya ve şehit ailesini ziyarete gitti.

Başbakan'dan açıklama: Şehitlerimiz var
Başbakan'dan açıklama: Şehitlerimiz var
Başbakan Binali Yıldırım, Giresun'da düşen askeri helikoptere ilişkin açıklama yaptı. Yıldırım, 'Enkaza ulaşıldı. Şehitlerimiz var, yaralılarımız var. Başımız sağ olsun' dedi. İşte Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamalar:

İçinde Tuğgeneral Doğru ile bir yarbay, bir bınbaşı ve bir üsteğmen ve astsubayların da aralarında olduğu 8 asker, 4 asker eşi ve 3 asker çocuğunun bulunduğu helikopterin saat 17.30 sıralarında Alucra ve Yağlıdere ilçeleri arasındaki Tohumluk Yaylası’na düştüğü ihbarı geldi. Bölgeye arama kurtarma ekipleri ve ambulanslar sevk edildi.


HELİKOPTER NEDEN DÜŞTÜ?

Helikopterin sis mi arıza mı yoksa başka bir nedenden mi düştüğü henüz bilinmiyor.

CANİKLİ GİRESUN'DA

Olayın ardından Giresun Valisi Hasan Karahan bölgeye gitti. AKUT ve sağlık ekiplerinin de olay yerine sevk edildiği öğrenildi.

Bu arada, Ramazan Bayramı dolayısıyla Giresun'da bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de Jandarma Bölge Komutanlığına geçerek basına kapalı toplantı gerçekleştirdi. Canikli, yaklaşık 1 saat süren toplantı sonrası olay yerine giderek yaralıları ziyaret etti.


CUMHURBAŞKANI'NDAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Giresun'da askeri helikopterin düşmesine ilişkin yaptığı telefon görüşmesinde, hava şartlarından kaynaklı bir kaza kırım olduğu tahmin edilen kazadan derin üzüntü duyduğunu belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediği kaydedildi.

OLAYDA 7 ŞEHİT 8 YARALI VAR

Türk Silahlı Kuvvetleri yaptığı yazılı açıklamada helikopter kazasında 7 kişinin hayatını kaybettiğini 8 kişinin de yaralandığını belirtti. TSK açıklamasında kaza sebebinin henüz belirlenmediğini ve gerekli araştırmanın yapıldığını söyledi.




.