Giresun Ticaret Odası Ve Borsası Giresun’ün Geleceği İçin Toplandı

Giresun Ticaret Odası Ve Borsası Giresun’ün Geleceği İçin Toplandı

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile Giresun Ticaret Borsası’nın katılımlarıyla ilin geleceğinde önemli olan yatırımları değerlendirmek için toplantı düzenledi.
Bulancak Ticaret Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Meclis Başkanı Fikret Günaydın, Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirci, Meclis Başkanı Harun Aydın, Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fatoğlu, Meclis Başkanı Nurettin Zere, yönetim kurulu üyeleri ve genel sekreterler katıldı.
Toplantıda, Giresun adına birlikteliğin ve güç birliğinin ilin kanaat önderleri olan Oda ve Borsalar tarafından yapılacağına vurgu yapıldı. Toplantıda konuşma alan Başkanlar ve üyeler, beyin fırtınası yaparak bir sonraki toplantıya kadar ilin gelişimine yönelik neler yapılması gerektiği noktasında görüşlerini beyan ettiler ve bir çalışma takvimi oluşturdular.
Toplantı sonunda yapılan açıklamada ise “Güney Çevre Yolunun bölge ekonomisine ve imarına sağlayacağı katkı.Bu projenin ivedilikle faaliyete geçirilmesi için çalışma yapılması.Gümüşhane’den Tirebolu’ya inecek demiryolu projesinin yatırıma dönüştürülmesi,Giresun-Şebinkarahisar yolu standartlarının yükseltilme çalışmalarının hızlandırılması ve Eğribel Tünel Projesi’nin yatırıma dönüştürülmesi.Bulancak OSB çalışmalarının takip edilmesi,belediyeler ile görüşülerek yeni ticari alanların imara işlenmesi. Ordu-Giresun Havaalanı’nda yer alacak işletmelerin her iki il yatırımcısına ortak paylaştırılması için sürecin takip edilmesi ve Havaalanı Projesi ile bölgemize yönelecek Arap turistler için yaylalarımızın tesis altyapısının güçlendirilmesi çalışmalarına TKDK, KOSGEB, DOKA gibi destek kuruluşları ile yatırımcıya katkı sağlanmasına öncü olmak” gerektiği belirtildi.