Giresun’da Belediye Başkanları Kar Nedeniyle Gazeteciler Günü’nü Rötarlı Kutlamak Zorunda Kaldı

Giresun’da Belediye Başkanları Kar Nedeniyle Gazeteciler Günü’nü Rötarlı Kutlamak Zorunda Kaldı

Giresun’da geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı nedeniyle yoğun mesai yapan belediye başkanları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü de basın mensupları ile birlikte rötarlı kutladı.
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, kar nedeniyle yoğun mesai yaptıklarını belirterek basın mensuplarının 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü ancak kutlayabildiklerini belirttiler.
Giresun Gazeteciler Derneği Lokali’nde basın mensupları ile bir araya gelen Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle daha önce yapmayı planladığı buluşmayı kar yağışı nedeniyle ertelediklerini hatırlatarak “Ben Gazetecilerin kendi derneklerinde bu buluşmayı yapıyorum. Neredeyse geleneksel hale gelecek. Bu buluşmamız altıncı oldu. Gazetecilerin kendi kuruluşuna sahip çıkmaları önemli. Ülkemizde basın özgürlüğü arzu edilen seviyede olmadığı gibi her geçen gün daha kötüye gidiyor. Ama Giresun’da basın her yerden daha özgür. İstediğinizi yazıyorsunuz. Belediye Başkanı olarak eleştiriye açık birisiyim. Hakaret olmasın, kişilik haklarına özen gösterilsin yeterlidir. Toplumun önünde olan bizler, eleştirileri saygıyla karşılamalıyız" dedi.
Giresun’un Görele İlçe Belediye Başkanı Tolga Erener de Görele ilçesinde düzenlediği yemekte gazeteciler ile bir araya gelerek "Biliyorsunuz ilçemizde yaklaşık bir metreyi bulan kar yağışı ile karşı karşıya geldik tüm ulaşımı olumsuz bir şekilde etkileyen karla mücadelemiz 10 Ocak’a rastlaması sonucu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlamayı bu güne almak zorunda kaldık. Sizlerden gününde kutlayamadığımız gününüz için özür diliyoruz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Daha nice günlere, sağlıcakla, huzurla ulaşmanızı temenni ediyor, ailelerinizle birlikte mutluluk içerisinde başarı ve sağlık dolu günler diliyorum. 10 Ocak gazeteciler gününüz kutlu olsun” ifadelerini kullandı.