Giresun’da Fener Alayı Ve Cumhuriyet Yürüyüşü Düzenlendi

Giresun’da Fener Alayı Ve Cumhuriyet Yürüyüşü Düzenlendi

Giresun Belediyesi tarafından "Fener Alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşü" düzenlendi.
Giresun Yeniyol mevkiinde başlayıp Atatürk Meydanı’nda sona eren Fener Alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Giresunlular adeta sokağa döküldü. 10 bin kişinin üzerinde bir katılımın olduğu gözlenen yürüyüşte ellerinde meşale, Atatürk ve Türk bayrakları taşıyarak "Ne mutlu Türküm diyene, Mustafa Kemalin askerleriyiz" gibi slogan atan vatandaşlar 10. Yıl Marşı ile Gençlik Marşı’nı söylediler. Atatürk meydanında konser için oluşturulan platform önünde toplanan vatandaşlar Özel Işık isimli küçük kızın okuduğu öğrenci andına eşlik etti.
Kortej ile yürüyen Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu yaptığı konuşmada "Geçen yılda hepiniz büyük özveriyle katkıda bulundunuz. Aslında biz büyük Atatürk’ü hiç tanımadık. Ama çok sevdik. 76 yıl önce vefat etti ama onun hala içimizde yaşadığını, Giresunluların içinde yaşadığını hepimiz görüyoruz. Bu ülkeyi doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine hep beraber kurduk. Bu ülkeyi çok seviyoruz. Ama bu ülkeyi Giresunlular herkesten çok seviyor. Ben onu görüyorum. Ülkesine, atasına, değerlerine bu kadar sahip çıkan başka bir il yok" dedi.
Atatürk meydanında bulunan belediye binası üzerinde "29 Ekim Slayt Gösterimi" yapıldı. Daha önceden yapılması planlanan Gökhan Türkmen Konseri, Karaman’daki maden kazası nedeniyle iptal edildi. Slayt gösterimi sonrasında program sona erdi.