Giresun’da Fındık Harmana Ve Kaldırımlara İndi

Giresun’da Fındık Harmana Ve Kaldırımlara İndi

Giresun’da 2014 yılı fındık mahsulü harmana indi. Havaların kurak geçmesi nedeniyle bu yıl erken başlanan fındık harmanlarda yerini almaya başladı.
Üreticiler, mahsulün beklenenin çok altında olması nedeniyle Giresun’un önemli geçim kaynağını oluşturan fındıkta rekor fiyat bekliyorlar.
Bölgede binlerce üreticinin tek geçim kaynağı olan fındığın olgunlaşmasıyla, Giresun sahil kesimindeki bazı bahçelerde ürünün hasadına başlandığı gibi torbalara giren fındık harmanlarda yerini almaya başladı.
Mahsül az, fiyatı yüksek olması beklenen yeşil altın olarak da bilinen fındık rekoltesinin beklenenin çok atında olması nedeniyle fındığı bazı üreticiler kendileri toplarken yeri fazla olan, kalabalık nüfusu olmayan bazı üreticiler ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan getirdikleri mevsimlik tarım işçilerine ürünlerini toplatıyor.
Giresun sahil kesiminde yaya kaldırımı olarak kullanılan alanlara kuruması için fındık seren üreticiler, fındık hasadına geçen yıldan bir hafta önce başladıklarını belirtiyorlar.
Fındık üreticilerinden Muzaffer Şensoy “Bu yıl fındığımız havaların kurak gitmesi nedeniyle yandı. Güneş yanığı sigorta kapsamında olmadığından çaresiz kaldık. Daha fazla fındığımız yanmaması için erkenden toplamaya başladık. Sahil kesiminde güneş daha etkili olduğu için kuruması içinde sahile getirip serdik.Bu yıl temennimiz fındığımız az ama fiyatının en az 10 TL olmasıdır” dedi.