Giresun’da Okulların Temizlik Ve Kırtasiye Giderleri İçin Bütçe Ayrıldı

Giresun’da Okulların Temizlik Ve Kırtasiye Giderleri İçin Bütçe Ayrıldı

Giresun İl Genel Meclisi Milli Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu tarafından ilk ve orta dereceli okullarda velilerden talep edilen temizlik ve kırtasiye eksikleri tespit edilerek ilk 6 ay için 130 bin TL’lik temizlik ve kırtasiye bütçesi belirlendi.
İl Genel Meclisi Milli Eğitim Komisyonu üyesi Adem Çakır, okulların eksikleriyle ilgili hazırlanan raporla ilgili verdiği bilgide 16 ilçede temel eğitim veren bütün okullara öğrenci sayısına göre bütçe belirlendiğini söyledi.
Çakır “Milli Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonunca okullardaki eksikler tespit edilmiştir. Yılda yarıyıl ve yaz tatilleri olmak üzere iki defa tespit yapılmaktadır.Bu tespitler doğrultusunda okullarımızın temizlik,kırtasiye gibi giderlerinde kullanılmak üzere ödenekler belirlenir.Her ilçedeki okulların ödenekleri ilçe Özel İdarelerine aktarılır. Buna göre Giresun’da okulların ikinci yarıyıl eğitimlerinde kullanılmak üzere ihtiyaç duyacakları bütçeleri de belirlenmiştir. Belirlenen bu bütçeye göre Alucra’ya 5 bin, Bulancak’a 24 bin, Çamoluk’a 5 bin, Çanakçı’ya 5 bin, Dereli’ye 8 bin, Doğankent’e 5 bin, Espiye’ye 14 bin, Eynesil’e 6 bin, Görele’ye 12 bin, Güce’ye 5 bin, Keşap’a 7 bin, Piraziz’e 5 bin, Şebinkarahisar’a 9 bin, Tirebolu’ya 13 bin ve Yağlıdere’ye 7 bin TL olmak üzere toplam 130 bin TL bütçe ayrılmıştır. Bu ödenekler okullarımızın bağlı bulunduğu özel idarelerine aktarılarak okulların temizlik ve kırtasiye giderlerinde kullanılacaktır” dedi.