Girişimcilik Kursu İlk Mezunlarını Verdi

Girişimcilik Kursu İlk Mezunlarını Verdi

Kırkağaç Kaymakamlığı tarafından düzenlenen KOSGEB destekli Girişimcilik Kursu ilk mezunlarını verdi.
Kırkağaç Halk Eğitimi Müdürlüğü binasında 20 gün süren kurs sonunda belge almaya hak kazanan 25 kursiyer sertifikalarını Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı’nın elinden aldı. Kırkağaç Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü binasında düzenlenen törene, Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Yalçınkaya ile kursiyerler katıldı.
Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, KOSGEB girişimcilik kursunun sertifika dağıtım töreninde kursiyerlerle birlikte olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek şöyle konuştu: "Böylece ilk dönem girişimcilik kursu sona erdi. Kursumuza katılan 30 kişiden 25’i belge almaya hak kazandı. Bugün burada kursiyerlerimize belgelerini veriyoruz. Kursiyerlerimiz bu belgeleriyle proje hazırlayarak KOSGEB’ten 30 bin TL hibe alabilecekler. Ben vatandaşlarımızın bu hibeyle kuracakları işlerden hayırlı bol kazançlar elde etmelerini temenni ediyorum. Kaymakamlık olarak başlattığımız kursun ilk dönemi bitti. İkinci kursumuz hemen başladı. Yaklaşık 70 saat süren kursumuz 20 gün devam edecek. 30 kursiyerin yer aldığı ikinci kursumuzda önümüzdeki günlerde sona erecek. Talep olması durumunda bu kursları açmayı sürdüreceğiz. Ben, öğretmenimize, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze ve KOSGEB İl Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Kursumuza katılanların büyük çoğunun kadın olduğunu görmekteyiz. Bu kadınlar yeni iş yerleri açarak hem ilçe ekonomisine hem de ailelerine büyük katkı sağlayacaklar. 25 kursiyerimize belgeleri hayırlı uğurlu olsun."
Kurs öğreticisi Aysel Kuşaksız Tanboğa da Kırkağaç’a 25 yeni girişimci kazandırdıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "İnşallah bu kurslarımızı açmaya devam edeceğiz. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun."