Gkv’lilerin Projesine Uluslararası Vize

Gkv’lilerin Projesine Uluslararası Vize

Akademik çalışmalara paralel olarak yürüttükleri sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çeken Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi ve ICT Seagulls (Uluslararası Bilişimci Martılar ) tarafından yürütülen çalışmalara sundukları Engellilerde Empatiyi Artırma’ projesine vize alarak yeni bir başarıya imza attı.
GKV Özel Liseleri İngilizce Öğretmeni Nursev Kadıoğlu rehberliğinde sürdürülen proje çalışmalarının ICT Seagulls (Uluslararası Bilişimci Martılar) organizasyonu tarafından onaylanmasının önemine değinen GKV Özel Liseleri Müdürü Müfit Taşlıyar, “Öğrencilerimiz yaşanabilir bir dünya bırakabilmek sloganıyla başlattıkları sosyal sorumluluk projesi kapsamında Okulumuz İngilizce Öğretmeni Nursev Kadıoğlu rehberliğinde hazırladıkları Engellilerde Empatiyi Artırma Projesini Boğaziçi Üniversitesiyle ve ICT Seagulls (Uluslararası Bilişimci Martılar ) organizasyonuna sunmuş ve proje kabul edilerek uygulamaya konulmuştur. Öğrenci merkezli çalışmanın öğrencilerimize büyük deneyimler kazandıracağına inanıyoruz” dedi.
Proje rehber öğretmenliğini üstlenen Nursev Kadıoğlu da proje hakkında bilgi vererek, “Tamamen öğrenci merkezli olan Engellilerde Empatiyi Artırma Projesi, gönüllü öğrencilerimizin gerçekleştirdikleri toplantılar ve fikir alışverişlerinden sonra ortaya çıkan ve öğrencilerin bir plan dahilinde özverili çalışmalarının sonucunda engellilere olan empatiyi artırma konusundaki hedeflerini gerçekleştirecekleri uluslararası bir yarışma kapsamında yürütülmektedir” dedi.
GKV’li öğrenciler tarafından hazırlanan projenin planlamasından kaynak bulunmasına kadar geçen bütün süreçlerin öğrenciler tarafından yürütüldüğünü de sözlerine ekleyen proje rehber öğretmeni Nursev Kadıoğlu, “Projenin amacı toplumda bu konuya farkındalığı ve engellilere duyulan empatiyi arttırmak. Bu amaca ulaşmak için öğrenciler en başından beri bir plan dahilinde ve kendi oluşturdukları fikir ve uygulamaları gerçekleştirerek birçok çalışma yaptılar. Kendi yaptıkları ürünleri satarak projede yapacakları harcamalar için bir bütçe oluşturdular ve projede tasarladıkları afiş, giyecekleri Tişört ve benzeri ihtiyaçlarını bu tür organizasyonlardan sağlamaya çalışmaktalar. Grup logolarını ve sloganlarını kendi bulan öğrenciler, toplumun empati seviyesini ölçebilecekleri anket soruları hazırladılar ve bu anketleri farklı yaş gruplarına uygulayarak objektif değerlendirmeler yapabilmek için istatiksel olarak akademik ölçütlerle proje raporunda sunacaklar. Bu veriler doğrultusunda empatiyi artırma amacıyla sunumların ve eğitimlerin anaokulu seviyesinden başlamasına karar veren öğrenciler, hazırladıkları empati konulu skeç, görme, işitme, bedensel engelliler ve otizmli bireylerin yaşadıkları zorluklarla ilgili resim ve konuşmaları ve ayrıca işitme engellilerin kullandığı dile örnekler vererek yaptıkları sunumu bu yaşa uygun konuyla ilgili boyama çalışması yaparak tamamladılar. Öğrencilerin kendi hazırladıkları skeçte çocukların empati kavramını anlayabilmeleri için bu konuya dikkat çeken kısa bir oyun sergilendi. Çocukların etraflarında, çevrelerinde gördüğü karşılaştığı ve çok fazla bilmedikleri engeliler hakkında bilgi verilip bu konuda bilinçlendirildi. Engellilere olan empatinin küçük yaşta kazanılmasının önemi anlaşılmış ve bu doğrultuda bir takım eğitimler ve aktiviteler birinci dönem olduğu gibi ikinci dönemde de devam edecektir” dedi.