Göçük altından böyle çıkarıldı

Göçük altından böyle çıkarıldı

Can pazarının yaşandığı olayda kazma kürekle göçük temizlendi ve Güngör'ün önce başı sonra da vücudu toprak altında çıkarıldı.

Olay bugün saat 10.15'te merkez Yakutiye İlçesi'nin Terminal Mahallesi Ömer Nasuhi Bilmen Caddesi'nde Dönmez Apartmanı C Blok'ta meydana geldi. İşçiler, duvarı borudan sızan suyu çeken 5 katlı apartmanın zeminine ısı yalıtım çalışması yapmak için bir metre genişliğinde 2 metre derinliğinde kazı yaptı. Su sızıntısını bulmak için üzerine toprak attıkları bölümün altını oymaya çalışan 3 işçinin üzerine çıkardıkları toprak kaydı. İşçilerden ikisi kendi çabaları ile kurtulurken, toprak altında kalan Zekeriya Güngör'ün kurtarılması için çevreden yardım istendi. 112 Acil servise haber verilirken, karşıdaki inşaatta çalışan işçiler de göçük altında kalan Güngör'ün yardımına koştu. Kazma kürekli yapılan kazı sırasında Zekeriya Güngör'ün önce başı dışarı çıkarılarak nefes alması sağlandı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis oksijen maskesi taktı ve Afet ve Acil Durum (AFAD) ekipleri kurtarma çalışması başlattı. Polisin binanın etrafını güvenlik çemberine almasının ardından arkadaşlarının öldüğü sanan diğer 2 işçi, çemberi yararak göçük bölgesine girmeye çalıştı. Ancak bir işçinin "Göçük alanına yaklaşmayın. Sakin olun. İşçi yaşıyor" demesi üzerine arkadaşları sakinleşti. Zekeriya Güngör, 30 dakika kadar süren özenli bir çalışma sonunda toprak altından çıkarıldı. Kurtarılan Zekeriya Güngör ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Göçük olayına uzaktan tanık olan ve ilk kurtarmayı yapan bitişik inşaatta çalışan işçiler, Zekeriya Güngör'ün başını kısa sürede bularak nefes almasını sağladıklarını bildirdi. İşçilerden biri, "Gittiğimizde başına taş düşmüştü. Kulağı ve başından kan geliyordu. Hemen başını çıkararak nefes almasını sağladık. Bize ayaklarını hissetmediğini söyledi" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.