Gölet iki çocuğa mezar oldu

Gölet iki çocuğa mezar oldu
MUĞLA'nın Kavaklıdere İlçesi'nde, 15 yaşındaki İsmail İnan ve 14 yaşındaki Hakan Şahin serinlemek için girdikleri gölette kayboldu.

Olay, saat 13.00 sıralarında Kavaklıdere Orman İşletmesi'ne ait yangın söndürme göletinde meydana geldi. Çayboyu Öğrenci yurdunda kalan ve Kavaklıdere Sadık Göçen Lisesi'nde okuyan İsmail İnan ile Çayboyu Şehit Şenol Özbay Ortaokulu'nda okuyan Hakan Şahin serinlemek için gölete gitti. Akşam saatlerine kadar geri dönmeyen İnan ve Şahin'in öğretmenleri ve yurttaki arkadaşları gölete geldi. Gölet çevresinde İnan ve Şahin'in elbiselerini bulan öğretmenleri durumu sağlık ve jandarma ekiplerine haber verdi. 

İki öğrencinin girdiği 8 metre derinliğinde 35 metre çapındaki 1500 tonun üzerinde su bulunan ve etrafı dikenli tellerle çevrili göletin içerisinde arama başlatıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Gurup Amirliği, AFAG, Orman İşletme Müdürlüğüne ait sekiz vidanjör ve arazöz su boşaltırken Muğla İl Emniyet müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği'ne bağlı beş polis dalgıç Emniyet amiri Coşkun kaya'nın başkanlığında arama çalışmasına başladı. Kavaklıdere Kaymakamı Doğan Kemelek ile Ak Partili Belediye Başkanı Mehmet Demir'inde yönettiği çalışmalar sırasında 500 köylü ve ölen öğrencilerin yakınları cenazelerin arama çalışmalarını izledi.

YAKINLARI FENALIK GEÇİRDİ
İlk olarak saat 22.30 sıralarında Hakan Şahin' in cenazesine ulaşıldı. Kepçe operatörü 47 yaşındaki baba Sait Şahin, oğlunun cansız bedenini görünce fenalık geçirdi.
Saat 23.00 sıralarında da İsmail İnan'ın cesedi bulundu. İsmail İnan'ın cesedinin bulunmasının ardından yakınları fenalık geçirdi. İki öğrencinin cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
 
Bölge halkından Naim Sağlam, "Bu orman havuzunun her tarafı dikenli tellerle çevrili, girmek adeta imkansız ama çocuklar serinlemek için suya girmişler , bu köyde şimdiye kadar yüzmek için kimsenin bu havuza girdiğini duymadık görmedik bir çocukluk yapmışlar ama hepimizi üzüntüye boğdular" dedi. Kavaklıdere Savcılığı ve jandarma olayla ilgili soruşturma başlatırken, yurt ve okul idarecilerinden 5 kişinin ifadesinin alındığı öğrenildi. Cenazelerin bugün öğleden sonra Çayboyu'nda toprağa verileceği belirtildi.