Gömükan Barajı 2015 Yatırım Programına Alındı

Gömükan Barajı 2015 Yatırım Programına Alındı

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman için hayati öneme sahip Gömükan Barajı’nın 2015 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Aydın, bu güne kadar verdikleri sözleri yerine getirmenin mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Aydın, AK Parti hükumetinin özellikle son yıllarda Adıyaman’da barajdan sulamaya, yüksek maliyetli üst yapılardan yollara, her alanda muhteşem eserler yapıldığını vurguladı.
Koçali ve Çetintepe Barajları gibi iki büyük projeden hemen sonra ve yılın ilk günlerinde Nissibi Köprüsü’nün gururununu yaşadıklarını dile getiren Aydın, 2015’in hemen bu ilk günlerinde Gömikan Barajı Projesi’nin 2015 yılı DSİ yatırım programına alındığı müjdesini verdi.
Aydın konuyla ilgili olarak, “Bugünkü rakamlara göre, muhtemel maliyeti 307 milyon 625 bin TL olarak belirlenen Gömükan Barajı ile 55 milyon metreküp su depolama ile birlikte, 72.610 dekar alanın sulaması hedeflenmektedir.
Gömikan Barajı’nın ilimize kazandırılması noktasında desteklerini esirgemeyen, başta Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu olmak üzere, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz, milletvekillerimiz, teşkilatımız ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunar, Adıyamanlı hemşerilerime bu önemli yatırımın hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” dedi.