Gönül Köprüsü Kardeş Belediyeleri Birleştirdi

Gönül Köprüsü Kardeş Belediyeleri Birleştirdi

Çanakkale Belediyesi ve Diyarbakır’ın Sur İlçe Belediyesi’nin kardeş belediye kapsamında yürüttüğü projeyle Çanakkale Belediyesi, Diyarbakır’a göç eden Yezidi ailelere 1 kamyon yardım gönderdi.
Sur Belediyesi’ni kardeş belediye olarak seçen Çanakkale Belediyesi, Irak’ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden IŞİD’in saldırıları sonrası kaçıp Diyarbakır’a sığınan Yezidi ailelere yardımda bulundu. Çanakkale’de bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar, Yezidi ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere listelerini tamamladı. ’Barışın kenti Çanakkale’den kardeş Sur’a yardım eli’ pankartlı kamyon Çanakkale’den önceki gün yola çıktı. Dün akşam saatlerinde kente varan kamyon, Diyarbakır’da belediye çalışanları tarafından karşılandı. Yardım kamyonunda, giysi, yiyecek, içecek, çocuk maması, çocuk bezi, oyuncak, gıda, battaniye gibi malzemeler yer aldı.
Sur Belediyesi Eşbaşkanı Seyit Narin, Diyarbakır halkı adına Çanakkale Belediyesi’ne ve yönetimine teşekkür ettiğini söyledi. Narin, "Uzatmış oldukları barış ve kardeşlik elini Diyarbakır halkı ve Sur Belediyesi halkı adına yürekten tuttuk. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Çanakkale Belediye Başkanı’nın çalışmaları unutulmaz. Tuttuğumuz el her daim elimizde olacaktır. Anlamlı bir pankart ile Diyarbakır’a geldi. Suriye ve Irak’ın Musul kenti Sincar bölgesinde yaşanan insanlık dışı savaşın yaralarını sarmak için başlatmış oldukları kampanya Diyarbakır’dan saygıyla selamlıyorum. Çanakkale sivil inisiyatifi ve STK’ları Ortadoğu’da yaşanan insanlık dışı savaşı yeneceğine inanıyoruz. Çanakkale’den uzatılan gönül ve barış köprüsünde insanlık yürüyecektir. Çanakkale halkını, Diyarbakır halkı adına selamlıyorum" dedi.
Çanakkale heyeti daha sonra Sur Belediyesi Eşbaşkanı Seyit Narin eşliğinde tarihi mekanları gezdi.
Heyet hatıra fotoğrafı çektikten sonra gece geç saatlerde kentten ayrıldı.