Gönüllü Kültür Kuruluşlarından Vatandaşlara Sağduyu Çağrisi

Gönüllü Kültür Kuruluşlarından Vatandaşlara Sağduyu Çağrisi

Ülkede son yaşanan olaylar nedeniyle basın açıklaması yapan Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları, vatandaşları sorumlu ve sağduyulu olmaya çağırdı.
Diyanet-Sen’de yapılan basın açıklamasında Gönüllü Kültür Kuruluşları adına konuşan Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, "Güney komşumuz Suriye’de 4 yıldır devam eden iç çatışmalar ve diğer komşumuz Irak’ta son aylarda başlayan IŞİD saldırıları sonucu 2 milyona yakın mağdur hayatlarını kurtarmak için Türkiye’ye sığındılar. IŞİD örgütünün son aylarda Irak’ta ve Suriye’de yaptığı saldırılardan kaçan 200 bine yakın insan, Şanlıurfa ve Mardin illerimizde ülkemize sığınmış durumda iken, IŞİD’in Kürt vatandaşların yaşadığı Kobani kentine saldırıp kontrolü altına almak istemesi ülkemizde protestolarla karşılandı" diye konuştu.
Taş ayrıca, yaşanan olaylarda 30’a yakın vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, "Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak toplum vicdanını yaralayan, kamu düzeni ve otoritesini yok edici, hukuku ayaklar altına alıp toplum hayatını yaşanmaz hale getirip şehirlerimizi harabeye çeviren, vatandaşın en doğal hakkı olan devletin garantisi altında ve güvenlik içinde yaşayabilme hakkını ortadan kaldırıp ülkemizi provokatör eylemlerle yaşanmaz hale getiren son olaylar asla kabul edilemez. Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak çıkan elim olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Alah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Türkiye toplumuna başsağlığı diliyoruz" şeklinde konuştu.