Google'dan bir şirket daha

Google'dan bir şirket daha

Google üst yöneticisi ve kurucu ortağı Larry Page, yaptığı açıklamada, yeni şirketin isminin "Alphabet" olduğunu ve kendisinin de bu yeni şirketin üst yöneticisi olduğunu açıkladı. Page, Google'ın diğer kurucu ortağı Sergey Brin'in ise yeni şirketin başkanı olacağını söyledi.

Page, Google yöneticisi Sundar Pichai'nin arama motoru, internet reklamcılığı ve YouTube video servisinin yer aldığı Google'ın ana faaliyet alanlarından sorumlu olacağını söyledi.

Larry Page, "Şirketimizin işleyişi oldukça iyi fakat bunu daha iyi bir hale getirebileceğimizi düşündük. Bu yeni yapılanmayla birbiriyle çok da alakalı olmayan şeyleri birbirinden bağımsız bir şekilde yönetebileceğiz" ifadesini kullandı.

"Alphabet" çatısı altında her biri alfabenin bir harfiyle temsil edilen şirketler bulunuyor. Örneğin G harfi Google'ı temsil ediyor. Calico, Fiber, X, Life Sciences, Nest bunlardan bazıları. Google bu şirketler içinde arama, haritalar, YouTube, Android, reklamlar ve uygulamalardan sorumlu şirket olacak.  Alphabet'in internet sitesinin adresi ise https: //abc.xyz. Google geçen yıl 14 milyar dolardan fazla kar elde ettiğini açıklamıştı.