Google'dan 'cihaz' atağı

Google'dan 'cihaz' atağı

Google, Apple'ın iWatch servisine rakip olabilecek 'takılabilir' cihaz üretimine başladı.

Arama motoru aynı zamanda Android akıllı telefon yazılımını yeni alanlara taşıma planlarının da taslağını oluşturdu. Taslak Android Auto adında araba, Android TV adında televizyon kutusu gibi Apple'ın çoktan girmiş olduğu alanları içeriyor.

Apple geçen ay kullanıcılarının sağlık bilgilerinin yer alabileceği fitness uygulamasıyla birlikte iWatch'un tanıtımını yapmıştı. ABD'nin büyük teknoloji firmalarıysa akıllı telefon savaşının ardından, takılabilir teknolojik aksesuarlar için kollarını sıvadı.

Google'ın piyasaya girme yoluysa firmaların üreteceği bu yeni cihazların kendisine ait Android işletim sistemiyle çalışması.

CCS Insight'ta mobil endüstri analisti olan Geoff Blaber, Google'ın birlikte çalıştığı firmaların oluşturduğu geniş ekosisteminin ona avantaj sağlayabileceğini, fakat tablet marketinde olduğu gibi bu cihazların tüketicilerin ilgisini çekmesinin uzun zaman alabileceğini söylüyor.

Blaber'a göre Apple 'ın sahip olduğu marka avantajını kırmak kolay değil.

Google, kendi firması aracılığıyla güçlendirilmiş LG ve Samsung marka akıllı saatlerin sevk edileceği zamanı belirtmese de cihazların sipariş için hazır olduğunu söyledi. Motorola'nın üreteceği saatse bu yaz satışta olacak.

Analizcilere göre tüketicilerin ilgisini çekme savaşındaki en önemli etken, ürünleri içinde yer alacak kullanışlı servisleriyle tanıtmak.

Kantar Worldpanel'de telefon analizcisi olan Carolina Milanesi ''Apple, iWatch'un içerisine insanların ilgisini çekebilecek sağlık uygulamaları koyuyor. iWatch'un başarısı insanları cihazı almaya teşvik edecek bir ekosistem yaratmaktan geliyor'' diyerek Apple'ın sahip olduğu avantajdan bahsetti.

Google akıllı telefon kullanıcılarının günde yaklaşık 120 kez telefonlarının ekranını kontrol ettiğini, akıllı saatlerin bu etkileşimi azaltabileceğini söyledi. Firmaya göre saatler sesli sorulara akıllı cevaplar verip, çoklu ekran dünyasında kilit bir rol üstlenebilir.