Google'dan güvenlik açığını bulanlara ödül!

Google'dan güvenlik açığını bulanlara ödül!

İnternet devi Google'ın servislerindeki güvenlik açığını bulan hacker grubu 50 bin dolarlık ödülün sahibi oldu.

Teknoloji dünyasında bir söz vardır: Yüzde yüz güvenlik hiçbir zaman mümkün değildir. Teknoloji devleri her ne kadar en son teknolojiyi kullanan servislerini birbiri ardına kullanıcılarına sunsa da, söz konusu güvenlik olduğunda hep akıllarda soru işareti kalıyor. Apple'ın iCloud servisindeki ufak bir açığın onca ünlünün özel fotoğraflarının internete düşmesine yol açması da aslında ibret veren gelişmeydi.

AÇIĞI BUL, ÖDÜLÜ KAZAN

Bu nedenle şirketlerin pek çoğu beyaz şapkalı diye tabir edilen hacker'larla çalışıyor. Bu sayede sistemde herhangi bir güvenlik açığı olduğunda bu hacker'lar açığı tespit ediyor ve sisteme hemen müdahale edilebiliyor.

Google'ın Vulnerability Reward Program adını verdiği ödül sisteminde güvenlik açığı bulanlara farklı rakamlarda para ödülü veriliyor. Bunun son örneği de Google'ın Bulut teknolojisini kullanan servisindeki açığı bulan Polonya'daki bir grup hacker, 50 bin dolarlık ödülün sahibi oldu.

Bu elbette Google'ın verdiği en büyük ödül değil. İnternet devi daha önce de web tarayıcısı Chrome'u hack'leyebilenlere 2 milyon doların üzerinde bir para ödülü vermişti.