Google'ın son bombası Nexus 6 ve Nexus 9 resmen tanıtıldı

Google'ın son bombası Nexus 6 ve Nexus 9 resmen tanıtıldı

 GOOGLE'ın son akıllı telefonu Nexus 6 resmen tanıtıldı Düzenlenen lansmanda basıan ve teknoloji meraklılarına tanıtılan Nexus 6 teknoloji hayranlarını heyecanlandırdı. Teknolojin dev ismi Google akıllı telefondada farkını gösteriş oldu.

Google'ın yeni bombası Nexus 6üzerinde uzunca bir süredir çalıştığı biliniyor. Yine sunmuş olduğu üstün özelliklerinin yanında uygun fiyatıyla tüketicileri kendisine çekmeye çalışacak olan Nexus 6'nın son olarak geçen gün iki farklı modeli olacağındanbahsedilmişti. Tanıtılmasına birkaç gün kala şimdi ise Nexus 6'nın en net görüntüsü sızdırıldı.

Evan Blass'ın evleaks aracılığı ile paylaştığı fotoğrafta Nexus 6'nın render görüntüsü yer alıyor. Ayrıca Nexus 6'nın render görüntüsü 2014 Moto X'in resmi görseliyle de yan yana getirilmiş.

Öte yandan Nexus 6 ya da diğer adıyla Nexus X'te şu özelliklerin bulunması bekleniyor; 5.9-inç Quad HD (1440 x 2560-piksel) ekran, Snapdragon 805 işmeci, ve optik görüntü sabitleyiciye sahip 13-megapiksel kamera.
 


Nexus 6 teknik özellikleri neler?

Android L'nin merak edilen ismi, Google'ın bugünkü duyurusuyla kesinleşti. Licorice, lemonade, lollipop gibi adayların arasından Lollipop adı gerçeğe dönüştü.

Google, mobil platformunun yeni sürümünü "şimdiye kadarki en büyük Android yayını" olarak nitelendiriyor. Android Lollipop'un sunduğu yenilikler, daha önce Google I/O etkinliğinde gösterilmişti. Yeni Android'in en önemli özelliklerinden bir tanesi olan Material Design kullanıcı arayüzü. Firma, renkli, düz ve basit görünümlü, aynı zamanda katmanlı Material Design ile "cihazlar arasında tutarlı bir tasarım" sunmak istiyor.

chip.com.tr'nin haberine göre Android Lollipop'de sadece belirli uyarıları gösterme, cihazın pil ömrünü 90 dakika uzatan bir pil tasarruf modu ve fazlası var. İlk olarak bugün tanıtılan Nexus'ların kullanacağı Android Lollipop, önümüzdeki haftalarda Nexus 5, 7, 10 ve Google Play Edition cihazlarına da sunulacak.

Kocaman bir Nexus 6 geldi!

Beklenen oldu ve Google, phablet boyutlu Nexus 6'yı resmi olarak tanıttı.




Motorola tarafından üretilen Nexus 6, 6 inç'lik dev Quad HD ekranıyla şimdiye kadarki en büyük Google telefonu. 13 megapiksel kameraya, çift ön hoparlöre sahip cihaz, fırçalanmış alüminyum gövdesiyle telefonda "kaliteli" his arayanları tatmin edecek gibi görünüyor. Nexus 6'nın işlem gücü 2.7GHz dört çekirdekli Snapdragon 805'ten geliyor. 32GB ve 64GB'lık modeller olarak piyasaya sürülecek olan telefon, 3.220mAh'lik büyük bir pile sahip. Büyük ekranın bu pile ihtiyaç duyacağını düşünüyoruz.

Tasarımına baktığımızda telefon, Moto X'in "büyütülmüş" bir sürümüne benziyor. Ancak büyük telefonları seviyorsanız, bu kötü bir şey değil. Nexus 6, tabi ki Android son sürümü Android 5.0 Lollipop ile geliyor. Lollipop'ta bulunan bir güç tasarrufu işlevi, iddiaya göre pil ömrünü 90 dakika daha uzatabiliyor.

Nexus 6 için Ekim sonunda ön-sipariş alınmaya başlanacak. Cihaz Kasım'da piyasada olacak.

HTC ve Google'dan Nexus 9 tablet!

Nexus 9, HTC tarafından üretilen, Android L ile çalışan bir tablet. 8.9 inç'lik 2048x1536 çözünürlüklü ekranı, 4:3 oranıyla hemen iPad Air'i andırıyor.



Tabletin içinde 64-bit'lik Nvidia Tegra K1 işlemci, 2GB RAM, 16GB veya 32GB depolama alanı bulunuyor; önde ise HTC'nin çift BoomSound hoparlörleri var. Arka yüzünde 8 megapiksellik bir kamera, LED ile destekleniyor. Önde ise şaşırtıcı biçimde 1.6 megapiksellik bir kamerayla yetinilmiş.

Nexus 9'un en önemli özelliklerinden biri, elbette işletim sistemi. Android L (veya Android 5.0) kurulu olarak gelen tablet, birçok yazılımsal yenilik getirecek. Google ve HTC, tabletin arka yüzünde yumuşak bir dokuya yer vererek tutuşu sağlamlaştırmak istemiş. 153.68mm x 228.25mm x 7.95mm boyutlarındaki Nexus 9, 425 gram ağırlığında (4G'li model 436 gram).

Tablet, siyah, beyaz ve "kum" renklerinde satışa sunulacak. Nexus 9'un sadece Wi-Fi ve Wi-Fi + 4G modelleri de olacak. Google, Nexus 9 için 17 Ekim'de ön sipariş almaya başlayacağını doğruladı. Nexus 9, 3 Kasım'da satışa sunulacak, ancak bu tarihin sadece ABD için geçerli olması muhtemel.
 
Nexus 6 beğenildi mi?

Yeni farkettim de ekran Amoledmiş. IPS iyiydi be Google. Telefonu Samsung'a çevirmeseydin iyiydi.

fiyat uygun olurda alırız inş

Cihazlar açıkçası wow dedirtti. Tasarım olarak çok hoşuma gittiler.

Kameranın etradındaki beyaz halka flaş çok güzel duruyor 

çift flaşlı diye açıklarım ekran boyutundan başka hiçbir eksisi yok ama büyük bir eksi benim için
.