GÖRDES BELEDİYESİ LOGO VE KURUMSAL KİMLİK YARIŞMASI BAŞLATTI

GÖRDES BELEDİYESİ LOGO VE KURUMSAL KİMLİK YARIŞMASI BAŞLATTI

Gördes Belediyesi, yeni belediye logosu ve kurumsal kimliği için Türkiye genelini kapsayan bir yarışma başlattı.
Gördes Belediye Başkanlığı, resmi internet sitesinde yayımladığı duyuruda, teknik şartnameyle ilgili her ayrıntı yazılı olarak bildirdi. Teknik şartnameye göre, yarışmacıların logo ve kurumsal kimlik çalışmasında ilçenin doğal, tarihi ve coğrafi değerlerinin göz önüne alınması gerektiği belirtildi. Çalışmaların kavramsal yaklaşım, tasarım bütünlüğü ve konuya bağlılık açısından değerlendirileceği bildirilen teknik şartnamede, ’Gördes Belediyesi’ ve ’1923’ ibarelerinin kullanılması gerektiği açıklandı. Her yarışmacı ise yarışmaya en fazla üç çalışmayla katılabilecek.
Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Mevcut logomuz, ilçemizin köklü geçmişini ve sosyal,kültürel ve coğrafi özelliklerini yansıtamayan çağımıza ayak uyduramayan eski bir logo haline geldi. Logomuzda tütün gibi sağlık açısından zararlı olan bir tarım ürününün bulunması, dijital ortamda vektörel çizim halinin bulunmaması ve çağımız standartlarından uzak olması yeni bir logoya ihtiyaç duyulmasını sağlamıştır. Yeni logomuz ve kurumsal kimliğimizle, modern hizmet anlayışımızı kurumsal imajımızla da devam ettireceğiz" dedi.
Akyol, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü:
"Gördes Belediye Meclisinde yarışma ödüllerini tüm meclis üyelerimizin oy birliğiyle kararlaştırdık. Bu doğrultuda birinci seçilen çalışmaya 10 bin TL, ikinci seçilen çalışmaya 4 bin TL, üçüncü seçilen çalışmaya ise 2 bin TL gibi teşvik yönü kuvvetli ödüller belirledik. Tüm yarışmacılara şimdiden başarılar diliyorum."
Başkan Akyol, yarışmaya katılmak isteyen kişilerin, Gördes Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Biriminden veya www.gordes.bel.tr internet adresindeki ’duyurular’ bölümünden bilgi alınabileceğini de sözlerine ekledi.