Görme Engelli Atletizm Şampiyonasinda Skandal İddiasi

Görme Engelli Atletizm Şampiyonasinda Skandal İddiasi

Görme Engelliler Atletizm Federasyonu antrenörü Yılmaz Kaya, Galler’de yapılacak Avrupa Şampiyonası öncesi skandal bir iddia ortaya attı. Antrenör Kaya, şampiyonada gördüğü halde ‘göremez’ raporu çıkarılan sporcunun yarıştırılacağını öne sürdü.
14-24 Ağustos tarihleri arasında Galler’de yapılacak Avrupa Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası öncesi ilginç bir iddia ortaya atıldı. Görme Engelliler Spor Federasyonu antrenörü ve teknik kurul üyesi Yılmaz Kaya, turnuvada gören bir sporcuya sahte belge düzenlenerek, ‘göremez’ raporu çıkarıldığını ve Avrupa’da muayene yapılması durumunda sahtekarlığın ortaya çıkacağı ve ülke adına kötü bir imaj oluşacağını iddia etti.
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kaya, “Gördüğü halde hiç görmüyor diye bir sporcumuz raporlandırılmış ve haksız bir şekilde görmeyen sporcular arasında rekabet oluşturmuştur. Almanya’daki müsabakalardan sonra Türkiye’ye döndüğü zaman yine göremez raporu çıkarıldı. Oysa ki herkes tarafından bu sporcumuzun gördüğü bilinmektedir. Bu konuyla alakalı görüntüleri federasyonumuza göndermiş olmama rağmen herhangi bir işlem yapılmadan milli takım kadrosunda Avrupa şampiyonasında yarışmaya gönderilecek. Eğer orada herhangi bir muayene yapılması durumunda bu sahtekarlık ortaya çıkacak ülke adına kötü bir imaj oluşturacak” diye konuştu.
“SAHTE BELGE DÜZENLENDİ İDDİASI”
İlgili kişilerin bu sporcuyu kadrodan çıkarması gerektiğini savunan Kaya, “Bu sporcumuzun gördüğü ve sağlıklı bir şekilde günlük hayatını idame ettirdiği bilinmesine rağmen bu sporcu ve bunun başında bir antrenör sahte belge düzenlenerek, milli takım kadrosuna dahil edilmiştir. İlgili kişilerin bu kişileri kadrodan çıkarması ve yerine hak eden kişilerin alması gerekiyor. Avrupa şampiyonasında bu sporcular muhtemelen madalya elde edecekler, fakat federasyon olaya bu noktadan bakmıyor. Onlar için o sporculara kadro alınması milli temsilden daha önemli olarak gözükmektedir” dedi.
STAJER ANTRENÖR TEPKİSİ
Şampiyona öncesinde kadroya 5’inci sırada yer alan Gaziantep’ten İpek Keleş’in yerine 11’inci sıradaki Çankaya Belediyespor’dan Zülfikar Süre’nin dahil edilmesine ve kendisi ile birlikte Muhiyettin Gökçe ve Serhat Polat isimli antrenörlerin çıkarılarak, stajer antrenörlerin dahil edilmesine tepki gösteren Kaya, “18-24 Ağustos tarihleri arasında Galler’de Avrupa Şampiyonası’nda koşacağız. Bu milli takımda benim sporcum gibi bir başka sporcuda milli takımda şampiyon olabilecek durumdadır. Fakat ben ve diğer sporcumuzun antrenörü kadroda yer almamaktayız. Gerekçe olarak iki stajyer antrenörün millilik adedini tamamlayıp kadro alabilmesi olarak gösterildi” diye konuştu.
Sporcu Mustafa Küçük ise “Benim antrenörümün benim yanımda bu şampiyonada olması gerekiyor. Kurum ve kuruluşların tasarrufuyla benim antrenörümün yerine başka bir antrenörün prosedür amacıyla orada bulundurulmasını spor ahlakı amacıyla uygun bulmuyorum. Beni orada iyi koşturacak durum yaptığım antrenman kadar antrenörümün benim yanımda bulunmasıdır” dedi.