Görme Engelli Olan Bakanlık Müşvari Kenan Önalan Öğrencilere Motivasyon Aşıladı

Görme Engelli Olan Bakanlık Müşvari Kenan Önalan Öğrencilere Motivasyon Aşıladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Kenan Önalan, Malatya Orduzu Elmasuyu Ortaokulunda öğrencilerle buluştu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakanlık Müşaviri ve aynı zamanda Malatyalı olan Kenan Önalan, Orduzu Elmasuyu Ortaokulunda sınavlara hazırlanan öğrencilere motivasyon aşıladı. Görme engelli ilk bürokrat olan Önalan öğrencilere başarısının sırlarını anlattı.
Önalan, 1976 yılının 31 Aralık gecesi Malatya’da doğduğunu, 7 yaşından sonra görme yeteneğini kaybettiğini, ilk ve ortaokulu zor koşullarda okuduğunu, İstanbul Yeşilköy 50. Yıl Lisesi’nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü kazandığını, 2 yıl okuduktan sonra okulu bırakarak, burslarından biriktirdikleriyle Kanada ve ABD’ye gittiğini, yurtdışında bir organizasyon firması ve bir radyo kurup yaklaşık 6 yıl bunların yöneticiliğini yaptığını, 2005 yılında Türkiye’ye dönerek 2009 yılında lisans eğitimini tamamlayıp Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun olduğunu söyledi. O dönemlerde görme engellilerin yaşadığı sıkıntıları fazlasıyla yaşadığını belirten Önalan, fakat hiçbir zaman yılmadığını, kendisi için hedefler belirlediğini, her zaman bu hedeflerin peşinden koştuğunu ve bu sayede amaçlarına ulaşabildiğini kaydetti.
2008’de Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri olarak göreve başlayan ve şu an Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Bakanlık Müşaviri olarak çalışan Önalan, hayatının bütün bu evrelerini anlatırken başından geçen önemli olayları mizahi bir dille, öğrencileri sıkmadan aktarıp, katılımcıların sorularını da cevaplandırdı. Söyleşinin sonunda bu başarısının sırrını neye borçlu olduğunu soran bir öğrenciye başarı öyküsünü özetleyen Önalan, başarmak için hedef belirlemenin, bu hedef doğrultusunda gayret göstermenin ve bu gayretin planlı programlı bir şekilde sürdürülmesi gerektiğinin önemini vurguladı. Önalan, “Başarmak için sizden başka siz yok, sorumluluklarınızı özümseyip hayatınızı planlamanız gerekir” dedi.
Okul yönetiminin ve rehberlik servisinin özel çabasıyla Elmasuyu Ortaokulunda gerçekleştirilen söyleşinin ardından Okul Müdürü Burhan Kaynarca, Kenan Önalan’a çiçek takdim ederek katılımlarından ve öğrencilerinde yaratmış olduğu motivasyondan dolayı kendilerine teşekkür etti.
Okul Rehber Öğretmeni Nurettin Kaplan ise kazanmak için önlerinde hiçbir engelin olmadığını sözlerine ekledi.
2014 bursluluk sınavında 6.sınıflarda il birincisi olan 7-A sınıfı öğrencisi Ebru Kurtul başarmak için düzenli olarak çalıştığını, bu başarıda emeği geçen yönetici ve öğretmenlerine çok şey borçlu olduğunu, bu başarının yetmediğini, bu söyleşiden sonra Kenan Önalan’ın hayat hikayesinden ve başarı öyküsünden çok etkilendiğini, hedeflerine ulaşmak için daha planlı ve sistemli çalışacağını dile getirdi.