Görme Engelliler İçin Kitap Okuyorlar

Görme Engelliler İçin Kitap Okuyorlar

Çanakkale Savaşlarının 100. yıl dönümünde görme engelli vatandaşlar için ‘Karanlıktan Aydınlığa’ adı altında gönüllü okuyucu projesi başlatıldı.
Çanakkale Savaşlarının 100. yılında 100 gönüllü okuyucuya ulaşabilmek için ‘Karanlıktan Aydınlığa’ projesi hayata geçiyor. Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde eğitim-öğretime devam eden Hüseyin Akif Terzioğlu Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni Sevgi Ekici tarafından hazırlanan proje, âmâ vatandaşlara hayat verecek. Gözleri doğuştan görmeyen Ekici’nin gönül verdiği projeye Gelibolu Yahya Çavuş Görme Engelliler Okulu öğrencilerinden de destek geldi. Ekici, Çanakkale Savaşlarının 100’üncü yılı dolayısıyla ses getirebilmek için böyle bir proje hazırladıklarını belirterek, “100’üncü yılda ‘Karanlıktan Aydınlığa’ projesini okulumuzdaki edebiyat öğretmeni Ayşe Özbaş Tavlı ile birlikte başlattık. Okul Müdürümüz Nihal Taş’ın da katkılarıyla öğrencilerimiz oldukça fazla sesli kitap üretmeye başladı. Bu üretilen sesli kitapları diğer görme engelli vatandaşlarımız ile birlikte paylaşacağız. Hatta okuldaki öğrencilerimizin yanı sıra öğretmen arkadaşlarımız, eşleri ve gönüllü vatandaşlarımız da projeye destek veriyor. Şu anda 60 civarında gönüllü okuyucumuz var. Biz Çanakkale Savaşlarının 100. yılı münasebetiyle gönüllü okuyucu sayımızı yüze çıkarmak istiyoruz. Bu oluşturulan sesli kitap eserleri sadece internet ortamında dinlenmeyecek. Bu eserleri ticari kaygının meydana gelmemesi için görme engelliler okullarına, etrafımızdaki görme engelli insanlara ve ayrıca Boğaziçi Üniversitesi’nin oluşturmuş olduğu sesli kütüphaneye bağışlayacağız” dedi.
Gelibolu Yahya Çavuş Görme Engelliler Okulu Müdürü Salih Karslıoğlu, Lapseki Hüseyin Akif Terzioğlu Anadolu Lisesi tarafından başlatılan projeye tam destek verdiklerini belirtti. Bu projeyle görme engelli öğrencilerin hayata ne kadar sıkı bağlı olduklarını göstermiş olacaklarının altını çizen Karslıoğlu, 100 gönüllü okuyucu sayısına ulaşabilmek için destek istedi.
Hüseyin Akif Terzioğlu Anadolu Lisesi Müdiresi Nihal Taş, okulun böyle bir projeyle anılacak olmasından memnuniyet duyduğunu ifade ederek, destek verenlere teşekkürlerini iletti. Gelibolu Yahya Çavuş Görme Okulu öğrencileri , “Şu anda proje kapsamında gönüllü okuyuculuk kapsamında başvuranlara çok teşekkür ediyoruz. Bizim kitap okumamızı ve istediğimiz kitapları okumamızı sağlıyorlar. Bu gönüllü okuyucu sayısı çoğaldıkça bizlerde daha çok kitap okumuş oluruz” dedi.