Görme Engellilerden ‘öğretmenler Günü’ Konseri

Görme Engellilerden ‘öğretmenler Günü’ Konseri

Gaziantep GAP Görme Engelliler Okulu tarafından ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ etkinlikleri kapsamında konser programı düzenledi.
GAP Görme Engelliler Okulu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Okul Müdürü Cengiz Temiz, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.
GAP Görme Engelliler Okulu öğretmen ve öğrencileri, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ için konser verdi. Öğretmen ve öğrencilerin okuduğu türküler büyük beğeni topladı.
Sahneye çıkan GAP Görme Engelliler Okulu öğrencisi zihinsel ve görme engelli Selcen Şıvga’nın seslendirdiği ‘Zahidem’ ve ‘Nar Tanesi’ türküleri dinleyenler tarafından uzun süre alkışlandı.
GAP Görme Engelliler Okulu öğrencisi Simal Boz da konserde sahne aldı. Simal Boz’un performansı da büyük beğeni topladı.
Etkinlikte söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, konuşmasına 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başladı.
Mehmet Yağcı, “GAP Görme Engelliler Okulu’nda çok büyük fedakarlıkla çalışılıyor, çok güzel şeyler yapılıyor. GAP Görme Engelliler Okulu’nun ne olduğunu, nasıl bir eğitim kurumu olduğunu, öğretmenlerimizin nasıl bir fedakarlıkla çalıştığını Gaziantep’e de gösterdiniz, Türkiye’ye de kanıtladınız” dedi.
Sevgi, saygı, samimiyet, sadakat ve sabır kavramlarının önemine işaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Yağcı, şunları söyledi:
“Biz öğrencilerimize sevgiyi öğretemiyorsak, öğretmenlik yapıyor olamayız. Biz öğrencilerimize saygıyı öğretemiyorsak öğretmenliğimiz eksik kalmış olur. Biz öğrencilerimize samimiyeti, sadakati, sabrı öğretemiyorsak, öğretmenlik yapıyor olamayız. Öğretmen demek; sevgi, saygı, samimiyet, sadakat ve sabır demektir. Öğretmen; annedir, babadır, kardeştir, hayattır. Anne babalar olarak çocuklarımızı, her şeyden daha çok sevdiğimiz en kıymetli varlığımızı annemize teslim ederken sıkıntılar, tedirginlikler yaşarız. Babamıza, kardeşimize teslim ederken tedirgin oluruz ama öğretmene teslim ederken tedirgin olmuyoruz.
İnşallah benim temennim, isteğim şudur; bu memleketin geleceği önümüzdeki 100 yılın eğer Türkiye’nin 100 yılı olacağını düşünüyorsak ve istiyorsak, öğretmenler için çok şeyler yapmamız lazım. Öğretmen profilimizi incelememiz lazım. Öğretmenliği hak ettiği yere oturtmamız lazım. Öğretmenlerimiz ile beraber çalışmamız lazım.”