Göstericiler doktoru öldüresiye dövdü!

Göstericiler doktoru öldüresiye dövdü!
Adana'nın Seyhan İlçesi’ndeki Dağlıoğlu Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Aile Hekimi Kaner Güllendi, dün nöbetinin bitmesinin ardından, otomobiliyle evine gitmek için sağlık merkezinden ayrıldı.

Aracın önünü kesip yaka paça dışarı çıkardılar

Kobani eylemlerinin sürdüğü Dağlıoğlu Mahallesi’nde önü göstericiler tarafından kesilip yaka paça aracından indirilen Doktor Kaner Güllendi, tepki gösterince saldırıya uğradı. Öldüresiye dövülen Dr. Güllendi’nin otomobili de eylemciler tarafından ateşe verildi. Mahalledeki hastaları tarafından eylemcilerin elinden güçlükle kurtarılan Dr. Güllendi, güvenli bölgeye götürüldükten sonra çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Hastaları tanıdı

Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Dr. Güllendi, görev yaptığı Aile Sağlığı Merkezi’nden çıktığı anda saldırıya uğradığını söyledi. Dr. Güllendi, "Eli silahlı, yüzleri kapalı sadece gözleri görünen grup beni darp ederek otomobilimi ve bilgisayarımı aldı. Arkamdan bana vurmaya başladılar. Beni tanıyan hastalarım ’Bu bizim doktor’ diyerek göstericilerin elinden beni aldı. Motosikletleriyle karakola kadar bana refakat edip, getirdiler. Polislerle tekrar geldiğimizde otomobilimin yandığını gördüm. Bilgisayarım da parçalanmıştı. TOMA’lar alevleri söndürdü ama artık kullanılamaz haldeydi. Aldığım darbeler sonucu başım ve boynumda çok büyük ağrılar var" dedi.

Adana Tabip Odası'nda ziyaret

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan ve yönetim kurulu üyeleri, Dr. Kaner Güllendi’yi ziyaret etti. Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirten Mungan, "Hiçkimse kendi hak ve özgürlükleri için başkasının hak ve özgürlüğünü gasp etmemeli. Sağlıkta şiddete her boyutuyla karşıyız. Hekimler dil, din, ırk, mezhep, cinsiyet ayırt etmeden hastalarına bakıyorlar. Bizim her zaman hastalarımızın yanında olduğumuzu bilen insanlar bu gün saldırıya uğrayan meslektaşımıza sahip çıkıp, hayatını kurtarmışlardır. Vatandaş hekimlerini koruyacak ki hekimleri de onlara bakabilsin" diye konuştu.