Göstericilerin Öldürdüğü Yaşlı Adam

Göstericilerin Öldürdüğü Yaşlı Adam

Adana’da evinin önünde otururken Kobani’deki olayları protesto eden bir grup tarafından pompalı tüfekle öldürülen yaşlı adamın cenazesi, yapılan otopsinin ardından Adana Adli Tıp Kurumu’ndan yakınları tarafından teslim alındı.
Edinilen bilgiye göre olay, dün gece merkez Yüreğir ilçesine bağlı Çamlıbel Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Kobani’deki olayları protesto etmek isteyen bir grup yüzünü kapatıp sokağa çıktı. Bu arada, Ahmet Albay (69) evinin önünde oturuyordu. Albay’ın oğlu Veysi Albay da (29) eşi ve yakınlarıyla babasını ziyarete geldi.
Bu sırada gösteri yapan grup sokaktan geçerken Albay ailesine yaklaşarak, birden ateş etmeye başladı. Ateş sonucunda baba oğul yaralanırken, saldırganlar karanlıktan faydalanıp kaçtı.
Yaralı baba oğul ise yakınları tarafından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan baba Ahmet Albay kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ameliyata alınan Veysi Albay ise hayati tehlikeyi atlattı.
Babanın cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Bugün ise otopsinin ardından Albay’ın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından teslim alındı. Cenaze yakınları basın mensuplarını tehdit ederek görüntü almalarına izin vermedi. Cenaze, İhlas Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra Mutlu Mezarlığı’nda toprağa verildi.