Gözaltına alınan gazeteci serbest

Gözaltına alınan gazeteci serbest

Şişli Ortaklar Caddesi’nde bulunan Koza İpek Medya Grubu’nun İstanbul Temsilciliği önünde yaşanan kayyum kararı gerginliğinde aralarından Bugün Gazetesi muhabiri Kamil Maman’ın da bulunduğu 5 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler bugün sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Nöbetçi savcılık Maman ile beraberindeki 4 kişiyi dosya üzerinden adli kontrol tedbiri talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

İstanbul Nöbetçi 9’uncu Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulanan Maman ifadesinde, Bugün Gazetesi’nde adliye muhabiri olarak çalıştığını belirterek gazetede olaylara katılma amacıyla bulunmadığını söyledi. Maman, “Sarı basın kartı olan bir gazeteciyim. Herhangi bir örgüt kurmadım. Eğer örgüt benimle birlikte gözaltına alınan şahıslardan oluşuyorsa buradaki kimseyi tanımıyorum. Bu kişilerle aynı anda bile gözaltına alınmadım. Tek başıma örgüt kurduysam bu da hukuken mantıksızdır” dedi.

Hakimlik ifadelerin ardından Maman ve beraberindeki 4 kişi hakkında haftada bir karakola giderek imza atmak suretiyle adli kontrol altına alınmalarına hükmetti.

Maman, serbest kalmasının ardından adliyedeki Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Odası’nda gazetecilere açıklama yaptı. “Hayatımda ilk kez başıma gelmiş bir olay yaşadım” diyen Maman, çalıştığı gazete binasının ikinci katında “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşlerine Muhalefet” suçundan gözaltına alındığını söyleyerek, “İnşallah bu kargaşa biter ve gazeteciler özgür kalır” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İpek Medya Grubu’nun Mecidiyeköy’deki binası önünde eylem yapılmasına yönelik dün görevi engellemek, direnmek ve suç işlemeye tahrik iddialarıyla soruşturma başlatmıştı.