Gso Ekim Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Gso Ekim Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’in her zaman Türkiye’nin iki katı büyüdüğünü vurgularken, “İlk dokuz aylık büyüme oranımızın da yüzde 7 civarında olduğu gözüküyor” dedi.
GSO Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya konuk olarak katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş de bir konuşma yaptı.
Gaziantep ihracatı ve ekonomisinin gelişimini değerlendiren GSO Başkanı Adil Konukoğlu, bölge ülkelerinde yaşanan olaylardan dolayı ihracatta Temmuz ve Ağustos ayında görülen kayıpların telafi edildiğini, eylül ayında tekrar iki haneli artışı gördüklerini ve yüzde 12,9 artış yaşadıklarını söyledi.
Ocak-Eylül 2014 döneminde ihracatın yüzde 2,3 artışla 4 milyar 853 milyon dolara ulaştığını anımsatan Konukoğlu, “İnşallah bu yılsonunda daha yüksek bir artış oranını gerçekleştiririz” diye konuştu.
Gaziantep’in ihracatının ithalatını karşılama oranının yüzde 111 olduğunu bildiren Konukoğlu, yaptıkları ihracatın içinde sanayi ürünlerinin yüzde 95,3 pay aldığının altını çizdi.
Gaziantep’in sigortalı çalışan sayısı ortalamasının Ocak-Eylül döneminde yüzde 5,4 artışla 259 bin 153 kişi olduğunu, Organize Sanayi Bölgesi elektrik ve doğalgaz tüketiminde artışın devam ettiğini belirten Konukoğlu, “Biz her zaman Türkiye’nin iki katı büyüyoruz. Diğer verileri de topladığımızda Gaziantep’in ilk dokuz aylık büyüme oranının yüzde 7 civarında olduğu gözüküyor” dedi.
"TÜRKİYE’NİN YENİ BİR SANAYİ ÖNCELİĞİNE İHTİYACI VAR"
MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş de konuşmasında, siyasi partilerin ülkenin daha iyiye ve daha güzele gitmesi, daha iyi şeyler olması için birbiriyle yarışan yapılar olduğunu ve bunda iktidardaki parti kadar muhalefetteki partilerin de sorumluluğu bulunduğunu söyledi.
Türkeş, “Dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmelere baktığımızda ‘nereye gidiyoruzu’ bir projeksiyon olarak görmek lazım. Bugün Türkiye’de ekonomiye, sanayinin durumuna baktığımızda hem dünyadaki gelişmeler hem de ülkemizdeki gelişmeler nedeniyle bir daralmanın olması muhtemel” görüşlerini dile getirdi.
Ekonomide bir daralma olmasına karşı Türkiye’de alternatif neler yapılabileceği konusunda MHP’nin bir çalışma yaptığını bildiren Türkeş, bugünkü ziyaretlerinin amacının da bu olduğunu açıkladı. Türkeş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizim birtakım öngörülerimiz var; Türkiye’de yeni bir ekonomik model, yeni bir kalkınma modeli. Kalkınmada farklı bir dinamiği, farklı bir açıyı getirebilir miyiz, bunun üzerine bir çalışma yapmaya başladık. Bu sefer işe tersten başlayalım, elini taşın altına koyanları dinleyelim istedik. Bununla ilgili Türkiye’nin 10 önemli şehirle başlayalım dedik.”
Bu şehirlerdeki sanayi ve ticaret odalarını ziyaret edeceklerini, onlardan dinlediklerinin kendilerine yol göstereceğini anlatan Türkeş, “Türkiye’nin yeni bir sanayi önceliğine ihtiyacı var. Bu iktidarın muhalefetin de meselesi değil. Türkiye büyük potansiyeli olan bir ülke. Burada farklı bir öncelik çıkarmak lazım, bir sıkıntı yaşamadan alternatifini geliştirmek lazım” dedi.
MHP olarak, tarım-hayvancılık ve diğer bazı sektörlerle ilgili ön çalışmaları olduğunu bildiren Türkeş, ziyaretlerini ardından yapacakları değerlendirmeden sonra projelerine son halini vereceklerini sözlerine ekledi.
GSO Meclis Toplantısında, sanayiciler de söz alarak görüşlerini paylaştı.