Gto, “a” Sınıf Odalar Arasına Girdi

Gto, “a” Sınıf Odalar Arasına Girdi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), TOBB Akreditasyon Sistemi’nde “A” sınıfına yükseldi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Akreditasyon Kurulu tarafından yürütülen “Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi 10. Dönem Sertifika Töreni” Ankara’da gerçekleştirildi. GTO’nun sertifikası, TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle verildi.
GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, bağımsız denetim kurulu tarafından gerçekleştirilen denetimlerden başarıyla geçen odanın “B” olan akreditasyonunu “A”ya yükselttiklerini bildirdi.
Göçer, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 2001 yılında odalarda sunulan hizmet türlerinin genişletilmesini, hizmet kalitesinin iyileştirilmesini ve Türk oda sisteminin Avrupa oda sistemine uyumunun sağlanması amacıyla oda akreditasyon modelini geliştirdiğini hatırlattı.
2002 yılından itibaren de oda ve borsaların sisteme dahil olmaya başladıklarını anımsatan Göçer, şunları kaydetti:
"2002 yılında 10 oda sisteme dahil oldu, ardından 2005 yılında 14 oda daha sisteme dahil oldu ve bu odalardan biri de biz olduk. Şu an 191 oda ve borsa akredite. Sistem içerisinde uymamız ve uygulamamız gereken bir takım prosedürler vardı. 2014 yılının kasım ayında bağımsız denetim kurulu tarafından gerçekleştirilen denetimimiz oldukça başarılı geçti ve “B” olan akreditasyon sınıfımızı “A”ya yükselttik. Bu başarıya ortak olan üye ve personelimize teşekkür ediyorum.”