Gto Kültür Turizm Komisyonu, Oğuzeli Kaymakamı Gül’ü Ziyaret Etti

Gto Kültür Turizm Komisyonu, Oğuzeli Kaymakamı Gül’ü Ziyaret Etti

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Turizm Kültür Komisyonu üyelerinden oluşan bir heyet Oğuzeli Kaymakamı Arif Gül’ü makamında ziyaret etti.
Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu’nun da katıldığı ziyarette heyet Ezo Gelin ve Barak Kültürü konusunda yapılan çalışmalar hakkında Kaymakam Gül’den bilgi aldı.
GTO Turizm Kültür Komisyonu Başkanı Ökkeş Tabur ve beraberindeki heyete Ezo Gelin ve Barak Kültürü ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Oğuzeli Kaymakamı Arif Gül, bölgedeki kültür birikimini saklı kalmış hazineye benzeterek bu kültürün Gaziantep turizm potansiyeline entegre edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Ezo Gelin dillere destan bir öykü olduğunu söyleyen Gül, bu öykünün kahramanı Ezo Gelin’in Gaziantep’in Oğuzeli İlçesinde doğmuş olduğunun barak kültürünün içinden geldiğinin bilinmediğini belirtti. Gül, “Bu kültürün tanıtılması için ‘ezogelin uluslararası görsel imge tasarım yarışması’ düzenledik.Yarışma sonucunda ortaya çıkan figür üzerinde son çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmalar sonucunda dillere destan olmuş bir öykü görsel bir imge ile Gaziantep turizmine kazandırılacak” diye konuştu.
Yapılan çalışmalardan dolayı Oğuzeli Kaymakamı Arif Gül’e teşekkür eden GTO Kültür Turizm Komisyonu Odamızın yürütmekte olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi ve çalışmalarından dolayı Kaymakam Gül’ü tebrik etti.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu’nun da bulunduğu heyette GTO Kültür Turizm Komisyonu Başkan yardımcısı Cengiz Topel Özdemir, Komisyon Üyeleri Ercan Hüner, Hüseyin Hüsnü Özgüler, Kemal Sertkaya yer aldı.