GTSO Başkanı AKıt "Zeytin Gemlik'in olmazsa olmazıdır"

GTSO Başkanı AKıt "Zeytin Gemlik'in olmazsa olmazıdır"
Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır'ı makamında ziyaret eden GTSO Başkanı Kemal Akıt, odanın ve borsanın son dönemde yaptığı en önemli işlerden biri, gençleri öne çıkarması olduğunu söyledi. Akıt, "Bugüne kadar bu konuda birlik olamadık. Bundan sonra birlik olmamız gerekir. Sizin konunuz zeytin. Zeytin Gemlik’in lokomotifi ve olmazsa olmazıdır. Belediye bu konuda yer göstermeli ve altyapısını sağlamalı. Belediye öncülük ederse gerisi gelir. Bu konuda Orhangazi Belediye Başkanı çok gayretli, aynı gayreti Gemlik’in de göstermesi gerekiyor" dedi.

Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır, "Sizin büyük olarak önümüzde olmanızı ve ortak hareket etmeyi biz de isteriz. Bizim öncelikli meselemiz lisanslı depoculuk ve zeytin işleme merkezidir. Bizler bunu çok önceden istedik ama Marzim ve Orzim kuruldu’’ şeklinde konuştu.

GTSO başkanvekili ve Gemport Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım ise, Sanayinin Karacabey’e kaydırılmak istediğini ifade ederek, "Karacabey ile alakalı yapılan sunum yüzeyseldi. Çevrede yerleşik köyler de var. Kuşların bulunduğu bölgeler var. Nasıl yapılacak çözemedik. 2023 hedeflerimiz varken, ihracatta maliyeti artıracak bu konu bize mantıklı gelmedi. Bizim için lojistik maliyetleri önemli" dedi.