Gtso Başkanı Hasan Çakirmelikoğlu,üye Ziyaretlerini Sürdürüyor

Gtso Başkanı Hasan Çakirmelikoğlu,üye Ziyaretlerini Sürdürüyor

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu,Oda üyelerine dönük ziyaretlerini sürdürüyor.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı üyeleri işletmelerinde ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinleyen GTSO Başkanı Çakırmelikoğlu ”Süreçte sektörleri analiz ediyoruz. Ön plana çıkan ticari daralma ve rekabetin artması. Bugün gelinen aşamada inşaat sektörü başta olmak üzere fındıktan doğan ekonomik kayıp Giresun esnafını etkilediği ortaya çıkmaktadır. Üyelerimiz bu doğrultuda ticari yaşamlarını idame ettirmek için mücadele vermektedir” dedi.
Ziyarette konuşan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası üyesi işadamı Şahin Özdem,”Ticaretin eski tadı yok. Bugün ticari marjların daraldığı bir dönem yaşanıyor. KOSGEB destekleri de eskisi gibi küçük esnafı destekler boyutta değil,bu doğrultuda ayakta kalmanın mücadelesini veriyoruz. 2014 yılında fındıkta yaşanan afet,her sektörü etkiledi.Kuyumculuk sektörü dahi fındıktaki mağduriyeti anında hissetti ve hissetmeye devam ediyor.Kalıcı tedbirler şarttır ancak öncelik 2014-2015 döneminde bölge ekonomisinin desteklenmesi olmalıdır” diye konuştu.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası üyesi iş adamı Bahri Erdoğan ”Gıda sektöründe yaşanan daralma ve artan rekabet üzerine alternatif sektörlere yöneldik.Değirmen işiyle uğraşıyoruz ve yaşamımızı idame ediyoruz. Bugün gelinen aşama zor bir süreç, ayakta kalabilmek için ticareti çeşitlendirmek gerekiyor” dedi.