Güçlü Ve Salik Aileleri Barıştırıldı

Güçlü Ve Salik Aileleri Barıştırıldı

Van’ın Gevaş ilçesine bağlı Kayalar Mahallesi’nde yaşayan Güçlü ve Salik aileleri arasında 1 ay önce başlayan ve 1 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan husumet, İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen törenle barışla sonuçlandı.
Kayalar Mahallesi’nde düzenlenen barış törenine, İlçe Kaymakamı Nedim Akmeşe, Belediye Başkanı Sinan Hakan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cem Taş, İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Onur Doygun, İlçe Müftüsü M. Şafi Bilik ve her iki ailenin fertleri katıldı. Barış töreninde bir açıklama yapan İlçe Kaymakamı Nedim Akmeşe, “Bugün burada aile arasında bir barışın sağlanması bizi son derece mutlu etti. Bu iki aile arasında sağlanan barış, diğer ailelere bir örnek olmasını diliyorum. Bu ailelerin barışması köydeki huzur ortamına olumlu yansımıştır. Huzur ve barış bölgenin geleceği açısında da önemlidir. Bu barışın sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
İlçe Müftüsü M. Şafi Bilik tarafından okunan duaların ardından aileler tek tek kucaklaşarak barıştılar. Verilen ikramın ardından barış töreni sona erdi.