Güdat Yaz Temel Eğitim Kampını Tamamladı

Güdat Yaz Temel Eğitim Kampını Tamamladı

Gaziantep Üniversitesi Dağcılık Topluluğu (GÜDAT), Gaziantep Üniversitesinin çeşitli bölümlerinden 50 öğrencinin katılımıyla Gaziantep’in Araban ilçesi Köklüce kanyonunda, 2014-2015 döneminin ilk eğitim kampı olan “Yaz Temel Eğitim Kampını” başarıyla tamamladı.
Üç gün süren Yaz Temel Eğitim Kampı’na katılan üyelere temel kampçılık, kaya tırmanışı, teknik düğüm ve iniş eğitimleri verildiğini belirten GÜDAT Lideri Ömer Özlü, üyelerin dönem başından bu yana aldıkları teorik eğitimleri pratikte uygulama şansı bularak dağcılık hayatlarına ilk adımı attıklarını söyledi.
Özlü, “Birlikte iş yapabilmenin, sorumluluk almanın ve takım ruhunun çok sağlam yaşandığı bir üç gün geçirdik. Ekip, bir yandan yağmurlu havaya rağmen eğitim alırken doğayla nasıl uyum içinde yaşayacaklarını, bir yandan da kişisel sınırlarını keşfedip daha iyisini elde edebilmek için mücadeleci olmayı gördüler. En önemlisi de eldeki kısıtlı imkanları doğru kullanarak doğada mutlu olmanın tadını yaşamış oldular” dedi.
GAÜN 80. Yıl Kültür Merkezi’nde teorik eğitimlerine devam ettiğini söyleyen Özlü, yarıyıl tatilinde Niğde Aladağlar da yapacakları “Kış Temel Eğitim Kampı” için teorik eğitimlere başladıklarını, ülkemizin çeşitli bölgelerinde kış zirve tırmanışlarıyla ‘Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi’ni zirvelere taşımaya ve GÜDAT olarak dağlarda olmaya devam edeceklerini vurguladı.