Gül ile Erdoğan arasında sürpriz görüşme

Gül ile Erdoğan arasında sürpriz görüşme
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı İstanbul'daki Tarabya Köşk'ünde saat 18.30'da kabul edecek.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, geçen perşembe günü MGK nedeniyle yapılamayan haftalık olağan görüşme, Tarabya Köşkü'nde saat 18.30'da gerçekleşecek. İkili arasında Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve adaylık konusunda bir görüşme geçmesi bekleniyor.

ERDOĞAN: SON BİR GÖRÜŞME OLACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çarşamba günü partisinin İl Başkanları toplantısından sonra basın mensuplarının sorularını cevaplamıştı. Başbakan Erdoğan, "Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile Cumhurbaşkanlığı için son bir istişare yapacağız." demişti.

"ARAMIZDAN BİRİNİ ÖLÜME DEĞİL, SADECE CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINA UĞURLAYACAĞIZ"

Gazetecilerin sorularını cevaplamadan önce İl Başkanları toplantısında konuşan Erdoğan 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "Aramızdan birini ölüme değil sadece cumhurbaşkanlığı makamına uğurlayacağız. Son derece hassas imtihandan geçiyoruz. İsimler bu dava içinde ehemmiyeti en düşük unsurdur." diye konuşmuştu.

GÜL'DEN VEDA MESAJI

Erdoğan'ın bu veda niteliği taşır sözünden sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de Mali Cumhuriyeti Büyükelçisi Birahim Soumare'yi kabulünde "Bunlar son kabullerimiz, biliyorsunuz" demesi dikkat çekmişti.

"ARTIK BUNLAR SON DEĞİL Mİ?"

Gül, kabulün ardından salondan ayrılırken de Cumhurbaşkanı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever'e "Artık bunlar son kabullerimiz değil mi?" diye sormuştu. Gül'ün bu sözleri veda mesajı olarak değerlendirilmişti.. Abdullah Gül, basın mensuplarının gündeme dair sorularına ise cevap vermemişti.