Gümüşhane’de Yangın

Gümüşhane’de Yangın

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Pehlivantaş köyünde bugün sabah saatlerinde çıkan yangında bir ev ve bir samanlık kullanılamaz hale gelirken, üç evde de hasar meydana geldi. Yangında dumandan etkilenen biri ağır iki kişi ise hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre, köyde hayvancılıkla uğraşan Vahit Kaz’a ait samanlıkta saat 08.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Cami imamının samanlıktan çıkan dumanı görüp tüm köyü cami hoparlörlerinden uyarmasının ardından fark edilen yangına vatandaşların yanısıra Gümüşhane Belediyesi ve Arzular Belediyesi itfaiye ekipleri ile Jandarma ekipleri müdahale etti.
Uzun süren söndürme çalışmaları ve evleri boşaltma sırasında yoğun dumana maruz kalan İsa Kaz (31) ve Merve Nur Küçük (14) isimli vatandaşlar olay yerinde bulunan 112 Acil Servis ambulansları ile Gümüşhane Devlet Hastanesinde tedavi altına alınırken, durumu ciddi olan İsa Kaz, Erzurum Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi’ne sevk edilirken, Merve Küçük ise taburcu edildi.
Olayın ardından beraberinde Garnizon Komutan Vekili Albay Hasan Metin, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’la birlikte köye giden Vali Yücel Yavuz, yangın alanında incelemelerde bulunarak evleri ve samanlıkları yanan vatandaşlarla görüştü.
Yangının ardından vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade eden Vali Yavuz, “Yaşanan olaydan en büyük tesellimiz can kaybının yaşanmaması. Dumandan etkilenerek Erzurum’a sevk edilen bir vatandaşımız var. Umarım en kısa zamandan kendisinden sağlığıyla ilgili iyi haberler alırız. Devletimiz tüm birimleri ile yangına müdahale etmiştir. Vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için gereken çalışmaları bütün kanallardan yapıyoruz. Umarız bu tip vakalarla bir daha karşılaşmayız” dedi.
Yangının söndürülmesiyle birlikte İl Özel İdaresine ait iş makineleri yangın alanında boşaltma ve temizlik çalışmaları gerçekleştirilirken, yangının çıkış sebebi ve hasar tespiti ile ilgili çalışmalar devam ediyor.