Güneş Enerji Santrali İle Enerji Üretimi Hizmet İçi Semineri

Güneş Enerji Santrali İle Enerji Üretimi Hizmet İçi Semineri

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye personeline güneş enerji santralleri, solar enerji, soların faydaları ve enerji ekonomisi konulu hizmet içi seminer verildiğini söyledi.
Melikgazi Belediyesi olarak hizmet binalarında, sosyal ve spor tesislerinde güneş enerji istemleri ile enerji üreterek aydınlatma ve ısınma gibi tüketimde kullanacaklarını ve bunun için çalışma başlattıklarını ifade eden Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ”Gelişen ve değişen teknolojileri takip etmeyen kurum ve kuruluşlar rekabet edemezler ve hizmet veremezler. Melikgazi Belediyesi referans belediye ise bunda gelişmeleri anında takip edip değerlendirmesinin büyük katkısı vardır. Bu nedenle öncelikle doğa ve çevre dostu bir kurum olarak yenilenebilinir enerji kaynaklarını kullanmak için çalışma yaptık. Yani güneş enerjisi ile çalışan aydınlatma ve ısınma sistemlerini kuruyoruz. Yaklaşık 5 yıl önce abdest alma yerleri ile başladığımız güneş enerjisinden faydalanma projemiz tüm tesislerimizde uygulanacaktır“ dedi.
Enerji üretiminde petrol, kömür, hidroelektrik santralleri, nükleer enerji yerine nerede ise sıfır maliyetli bir sistem ile hem doğanın korunacağını, hem enerjide dışa bağımlılığın son bulacağını hem de havamızın kirlenmeyeceğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, seminere katılan personele solar enerji, solar enerji santralleri ile şebeke hakkında bilgiler verildiğini söyledi.
Başkan Memduh Büyükkılıç ayrıca, önce teorik olarak verilen eğitim seminerin soru ve cevap şeklinde ve slayt gösteri ile devam ettiğini son olarak da uygulamalı olarak değerlendirildiğini sözlerine ekledi.