Güneş Enerji Sistemleri Üreten Ucn Grup Fabrikasında Yangın Çikti

Güneş Enerji Sistemleri Üreten Ucn Grup Fabrikasında Yangın Çikti

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde (TMOSB) faaliyette bulunan ve güneş enerji sistemleri üreten UCN Grup Fabrikası’nda yangın çıktı. Yangın Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve OSB’ye ait yaklaşık 10 yangın söndürme aracının müdahalesi ile kontrol altına alındı.
Alınan bilgiye göre, Tarsus-Mersin Organize Sanayi Bölgesi Cumhuriyet Caddesi No.27 adresinde 2009 yılından bu yana faaliyette bulunan ve yaklaşık 50 kişinin çalıştığı güneş enerji sistemleri üreten ve genelde plastik ağırlıklı üretim yapan fabrikanın depo bölümünde iddiaya göre elektrik kontağından dolayı yangın çıktı.
Plastik malzemenin çok olmasından dolayı alevler bir anda etrafı sararken, durum itfaiye ekiplerine bildirildi. Olay yerine çok sayıda arazöz sevk edildi.
İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile fabrikanın bazı duvarları iş makinesi marifetiyle yıkılırken, yangın uzun uğraşlar neticesinde kontrol altına alınabildi. Bu arada fabrika işçileri, fabrika içerisindeki birçok malzemeyi alevlerden korumak adına dışarı çıkarırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.