Güney Kıbrıs Yönetiminin Müzakere Masasından Kalkması

Güney Kıbrıs Yönetiminin Müzakere Masasından Kalkması

ANKARA (İHA) – AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin müzakere masasından kalkmasını “talihsizlik’ olarak değerlendirdi.
AB Bakanı Bozkır, AB Türkiye İlerleme Raporu’nu değerlendirmesinin ardından gazetecilerinin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin müzakere masasından kalkmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna Bakan Bozkır şöyle cevap verdi:
“Kıbrıs müzakere süreci ile biz AB sürecini hep ayrı tutmaya çaba sarf ettik. Kıbrıs müzakere sürecinin kendi unsurları vardır ve o çözme imkan sağlayacak unsurlarının AB müzakere sürecinde kullanılmaması için bugüne kadar hep kararlı bir tutum izledik. Kıbrıs’ın bu baskısı nedeniyle fasıllar açılmayacaksa da açılmaz ama biz bu konuda taviz vermeyeceğiz. Olumlu gittiğini düşündüğüm ve kısa zamanda çözüme ulaşacağını düşündüğüm Kıbrıs müzakereleri maalesef dün Kıbrıs Rum Yönetimi’nin aslında beklediğim beni şaşırtmayan daha önceki benzer tavırlarına aykırı düşmeyen bir açıklamasıyla akamete uğruyor. Bunu ben talihsizlik olarak nitelendiriyorum ve bunun sürdürülebilir olmadığını düşünüyorum. Bu yanlış kararını da Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin kısa zaman içinde değiştirmesini bekliyorum.”