Güngören’de "çarşamba Seminerleri" Başlıyor

Güngören’de "çarşamba Seminerleri" Başlıyor

Güngören Belediyesi Aile Danışma Merkezi, toplumsal konularla ilgili aileleri bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarına “Çarşamba Seminerleri"yle bu yıl da devam ediyor.
Güngören Belediyesi’nin, günümüz kent yaşamının, insan psikolojisi ve aile ilişkileri üzerinde yarattığı olumsuz etkilerin yansımalarını ele almak, bireylerin ve ailelerin yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla hizmete sunduğu Aile Danışma Merkezi (ADM), toplumsal konularla ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme seminerlerine bu yıl da devam ediyor.
2006 yılında ilçe sakinlerine kapılarını açan Aile Danışma Merkezi (ADM), ailelerin refah ve mutluluğunu artırılması konusunda eğitimin öneminin bilincinde olarak, eylül ayından itibaren her hafta Çarşamba günü eğitim seminerleri düzenliyor. Her çarşamba, Güngören Kültür Merkezinde saat 14.00te başlayacak “Çarşamba Seminerleri” kapsamında yıl boyunca 31 seminer düzenlenerek, toplumsal pek çok konuda alanında uzman isimler ailelerle bir araya gelecek.
Güngören Kültür Merkezi’nde verilecek seminerlerin ilki 17 Eylül Çarşamba saat 14.00’te gerçekleşecek. “Okula Uyum Sürecinde Anne - Baba Tutumları” konulu seminerde Psikolog Sümeyra Şahin, okula uyum, çocukların okul başarısını sağlayan ebeveyn tutumlarının neler olduğu, ödev ve sorumlulukların yerine getirilmesini sağlayacak ebeveyn tutumları hakkında ailelere önemli bilgiler verecek.
24 Eylül Çarşamba günü ise, uzman psikolog Birsen Korkmaz, “Anne Babalar İçin Madde Bağımlılığı” başlıklı seminerde ailelerle bir araya gelecek. Seminerde bağımlılık, bağımlılığa neden olan maddeler, bağımlılığın sebepleri ve süreçleri, maddelerin nasıl temin edildiği, kişide nasıl bir tahribat bıraktığı ve ailelere düşen sorumluluklar masaya yatırılacak.