Güngörenli Çocuklar Buz Pateniyle Kışın Keyfini Çikariyor

Güngörenli Çocuklar Buz Pateniyle Kışın Keyfini Çikariyor

Güngören Belediyesi’nin 2010 yılından bu yana kurduğu buz pateni pisti, kış özlemi çeken çocukların yeni eğlence mekanı oldu. Zamanlarını belediyenin ücretsiz hizmet veren buz pateni pistinde değerlendiren öğrenciler kışın ve buzun keyfini çıkarıyor.
Güngören Belediyesi, 5 yıldır her kış kurduğu yapay buz pisti Aliya İzzetbegoviç Parkı’nda bu yıl da çocuk ve gençlerin hizmetine sundu. Yapay buz pateni pistiyle çocuklar, karın keyfini il dışında kayak merkezlerine gitmeye gerek kalmadan doyasıya çıkarıyor. Yaklaşık 600 metrekarelik pistte, -30 dereceye kadar buz üretebilen soğutma sistemi kullanılıyor. 10 santimetre yüksekliğindeki buz zemini, çocukların paten kaymasını kolaylaştırıyor. Aynı anda 60 kişinin kayabildiği pistte günlük 750 ila bin kişiye ücretsiz buz pateni yapma imkanı sağlanıyor.
Kültür Müdürlüğü ya da Beyaz Masa’dan kaydını yaptıran 7 -18 aralığındaki herkes sabah 10.00’dan akşam 17.00’ye kadar buz pistinden faydalanabiliyor. Ayrıca bu yıl uygulamaya konulan Pazar günleri saat 16.00-19.00 saatleri arasında aile seanslarıyla artık yetişkinler de çocuklarıyla birlikte buz pistinden faydalanabiliyor.
Konusunda uzman eğitimcilerin bulunduğu buz pistinde çocuklar ister serbest zamanda diledikleri gibi vakit geçiriyorlar, isterlerse eğitim alabiliyorlar. Eğitimciler çocuklara patenle ayakta durma, denge sağlama ve kayma gibi temel beceriler kazandırıyor. Bir gün içinde kaymayı öğrenen çocuklar, eğitmenler olmadan kendi başına rahatça buzun keyfini çıkarıyor.